Promisiunile lui Candu și ”presa galbenă”

Doamne, ce m-am mai bucurat când am citit impresiile președintelui Parlamentului, Andrian Candu, după vizita sa la Ungheni!
M-am bucurat pentru popor. M-am bucurat pentru medici, în mod special. În sfârșit, vor avea salarii mai mari. Nu, nu mai mari, ci… competitive! Așa a spus Candu.
Dar se va întâmpla după ce va fi implementată reforma spitalicească, rezultatul căreia, potrivit lui Candu,”presupune ca pacientul să se simtă îngrijit și în siguranță, ca instituțiile medicale să fie mai eficiente, să fie dotate cu echipamentele și medicamentele necesare”.
Cum să nu-ți crească inima de bucurie? Ei și ce dacă trebuia să mai așteptăm un pic, să mai avem nițică răbdare?
Timpul trece repede și nici nu prinzi de veste cum reforma își face simțite efectele.
Ca să potolim setea de informații a unor ”critici” de pe la noi, am scris, cu lux de amănunte, despre promisiunile, concluziile, soluțiile lui Andrian Candu în ediția trecută a ”Expresului”. Scuzați că nu am înșirat programele partidului și ale guvernării. Asta chiar ar fi fost deocheat. Or, presa, într-un stat democratic, are funcția de câine de pază și nu de lustragiu al celor de la conducere. Știm, știm foarte bine că asta și-ar dori unii funcționărași publici și, pentru că nu le satisfaci pofta, sar cu diverse calificative, gen ”presă galbenă”.
Cine, mă rog, a spus că nu avem dreptul să scriem despre măsurile de securitate exagerate și chiar paranoice aș zice, pentru unii demnitari de stat? Este cumva un subiect tabu? Sau e o bârfă? O minciună? La Ungheni doar lunetiști nu au fost aduși ca să-l păzească pe Candu.  Sau poate au fost, iar noi nu i-am observat?
Dar să revenim la promisiunile președintelui Parlamentului, căci acestea, până la urmă, contează. Ziceam că tare m-am mai bucurat.
Când colo… Partidul din care face parte și Andrian Candu iese la rampă și declară sus și tare că nu va susține reforma anunțată de Ministerul Sănătății.
Adică? Nu ne mai interesează eficientizarea spitalelor, nu ne mai interesează siguranța pacientului, nu ne mai interesează salariile medicilor?
Cine e… cum ați zis… ”galbenă”: formațiunea politică ce spune minciuni de dimineață până seara sau presa care nu o lustruiește?
Înainte de a pune ultimul punct, am două mesaje.
Primul, pentru cititorii noștri. Scuzați că v-am dus în eroare, scriind despre preconizata reformă spitalicească. Dar vina nu ne aparține. Scuze, de fapt, ar trebui să prezinte cei care mai întâi vorbesc, apoi gândesc și acționează.
Al doilea mesaj e pentru funcționărașii plini de optimism. Bucurați-vă în continuare! Mergem bine, doar că nu prea știm încotro. Poporul vă plătește ca să vă plimbați pe la forumuri internaționale, ca să vă lăudați apoi că ați participat la forumuri internaționale. Numai că nu știu cum se întâmplă, dar mare folos de la participările la forumurile internaționale nu-i.
Ba este! Uite că ați văzut cum e asigurată paza unor persoane sus-puse. Bravo! Măcar atâta. Noi, prostimea, nici nu știam că există așa ceva. Iar ”protocol” am crezut că-i… proces-verbal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *