De Ziua Mondială a Olimpismului au cucerit Movila Măgura

De Ziua Mondială a Olimpismului, pe 23 iunie, cei mai buni alergători din raionul Ungheni, împreună cu antrenorul lor, Mihai Grosu, au cucerit… Nu, nu Olimpul. Au cucerit Movila Măgura, un loc neobișnuit de pitoresc, de unde se văd zeci de sate aciuate în preajmă.
Cu o făclie ce a dus focul olimpic la Jocurile de la Moscova din 1980, cu un drapel al Comitetului Național Olimpic, ei au urcat pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Republica Moldova, nu înainte, însă, de merge la taberele de odihnă din Ungheni și Cornești, pentru a le transmite copiilor de acolo mesajul olimpic: ”Mai repede, mai sus, mai puternic!” (Citius, Altius, Fortius!), dar și pentru a le vorbi despre istoria olimpismului.
Au și motive întemeiate să marcheze într-un mod deosebit Ziua Mondială a Olimpismului, căci de la Școala sportivă din Ungheni au pornit patru participanți la Jocurile Olimpice. Este vorba de atleții Valeriu Vlas, originar din Călărași, Valentina Delion, originară din Ungheni, de Efim Moțpan, originar din Cârneștii Nisporenilor, și de pugilistul Octavian Țîcu, originar din Costuleni, Ungheni.
De notat că evenimentul a fost posibil, grație susținerii de către Direcția Educație și Agenția Teritorială Olimpică Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *