Parcul Central din Ungheni este în reconstrucție

Primăria municipiului Ungheni a lansat anul trecut ideea de reabilitare a Parcului Central din Ungheni care are o suprafață de aproximativ 10 ha. Costul estimativ al lucrărilor de reconstrucție și modernizare a parcului în întregime este de aproximativ 1 mln de dolari SUA. Aceste resurse financiare urmează a fi identificate și valorificate într-o perioadă de aproximativ 4 ani.
La moment se desfășoară prima etapă de reconstrucție a unui sector din parcul central prin intermediul subproiectului „Amenajarea unui spațiu de odihnă și zonă de agrement din Parcul Central din Ungheni” finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare/Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală, UNDP, Primăria municipiului Ungheni, Consiliul raional Ungheni și cetățenii municipiului Ungheni. A fost deja contractată compania care va executa lucrările planificate pentru prima etapă. Contractul prevede lucrări  în valoare de 1 mln 118 mii lei. Până în prezent au fost executate lucrări de pavare a aleilor dinspre str. Cosmescu, iar costul lucrărilor executate până acum este de 476 mii lei. Tot în cadrul acestei prime etape vor fi instalate corpuri de iluminat, bănci și coșuri de gunoi.
A doua etapă de modernizare a Parcului Central din Ungheni va fi demarată în această vară și va include crearea unui „Orășel al copiilor”. Acesta va avea 4 terenuri de joacă structurate pentru copii de diferite categorii de vârstă: 1-3 ani, 3-7 ani, 7-12 ani, 12 ani și mai mult.
Într-o perioadă de 2-4 ani se preconizează modernizarea întregului parc. Totul depinde de cum vor fi idendificate sursele financiare. Următoarele etape care se vor desfășura vor include: amenajarea unui teren de sport multifuncțional, a unui teatru de vară, instalarea unei cascade, instalarea băncilor și a coșurilor de gunoi, instalarea corpurilor de iluminat, amenajarea căilor de acces, aintrării centrale dinspre str. Decebal, amenajarea parcărilor, a împrejmuirilor și elementelor de infrastructură urbană și desigur dezvoltarea infrastructurii inginerești.[wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • daca nu impanziti parcul cu gazon e ca si cum degeaba ati mai facut proiectul dat….gazonul e secretul ci nu pavelele sumbre gri cu rosu ce iti da senzatia de un simplu trotuar

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *