Focuri de armă la Valea Mare

Polițiștii de frontieră din Valea Mare au reținut doi cetățeni moldoveni care au încercat să treacă peste râul Prut, în România, 3 770 pachete de țigări, prin contrabandă. Pentru prinderea acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă, informează www.border.gov.md.
Astfel, la miezul nopții trecute, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare, care se afla în misiune, a observat în apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau dinspre localitatea Costuleni spre râul Prut, transportând mai multe colete voluminoase. În timpul urmării acestora, persoanele au fost somate verbal, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de întuneric și terenul împădurit. În aceste condiţii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, reuşindu-se reţinerea a doi dintre suspecți. Din cercetările primare, acești doi bărbați, de 20 și respectiv 35 de ani, sunt domiciliați în raionul Ungheni. Nu departe de zona unde au fost reținuți, s-a depistat trei colete, care conţineau 3 770 de pachete de ţigări ”Ritm”, cu timbru de acciz autohton. După câteva ore de cercetări, polițiștii l-au reținut și pe cel cel de-al treilea suspect în contrabandă cu țigări. Acesta are 25 de ani și este tot din Ungheni.
În rezultat, țigările au fost confiscate, iar persoanele sunt cercetate în stare de libertate pentru tetativa trecerii ilegale a bunurilor peste frontiera de stat.
De menționat că acesta este deja al doilea caz documentat de către angajații SPF Valea Mare în luna iunie. La data de 5 iunie, pe malul Prutului a fost prins un moldovean în timp ce se pregătea să transporte patru colete cu țigări în țara vecină. În barca acestuia s-au descoperit 51 300 țigarete ”Plugarul” și ”Ritm”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *