Eveniment istoric pentru Cornova

Încă o mână întinsă de peste Prut. De data aceasta, dinspre Ștefănești, județul Botoșani, spre Cornova Unghenilor.
Pe 15 iunie, într-o atmosferă festivă, în prezența unor oaspeți de marcă, la Cornova a fost semnat Acordul de intenție cu privire la cooperare și parteneriat între cele două localități.
”Este pentru prima dată în istoria satului Cornova, când se înfrățește cu o localitate de peste Prut”, a declarat imediat după semnarea acestui document dr. Vasile Șoimaru, cetățean de onoare al satului Cornova, dar și unul dintre ”nașii” înfrățirii respective, alături de Ștefan Dodiță de la primăria Ștefănești. ”A fost realizat un lucru foarte mare și e abia începutul”, a adăugat dânsul, subliniind că vor avea cu toții de câștigat.
”Astăzi pentru Cornova este o zi istorică”, a menționat și primarul Ștefan Roșca. Dânsul și-a exprimat convingerea că semnarea Scrisorii de intenție este un prim-pas în dezvoltarea unor relații cu adevărat de prietenie și fraternitate, care vor aduce multe beneficii satului.
”Cornova e un sat cu oameni frumoși. Evenimentul de azi demonstrează încă o dată acest lucru.  Veți avea un frate de nădejde cu care veți realiza proiecte frumoase, în mod special proiecte de suflet. Avem nevoie de ele, avem nevoie de apropiere sufletească. Felicitări pentru acest pas frumos pe care l-ați făcut”, li s-a adresat celor prezenți și președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun.
Urmează să fie semnat Acordul de cooperare și parteneriat. Evenimentul va avea loc la Ștefănești și, cel mai probabil, în luna august.
De notat că orașul Ștefănești, cu o populație de aproximativ 5800 de locuitori, se află la o distanța de mai puțin de 200 de kilometri de Cornova, sat cu o populație de circa 1000 de locuitori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *