Au sărbătorit ziua lor împreună cu polițiștii

Un 1 iunie mai neobișnuit pentru copiii călărășeni, căci eu au văzut și au simțit în acea zi ce înseamnă să fii polițist. Asta, pentru că angajații Inspectoratului de Poliție din Călărași le-au organizat copiilor o sărbătoare de neuitat.
Profitând de ocazie, au marcat împreună Ziua internațională a copiilor, anunțând, totodată, o zi a ușilor deschise la Inspectoratul de Poliție.
Circa 60 de copii curioși, de toate vârstele, dar și părinți, educatori și profesori din instituțiile de învățământ din Călărași, au mers la Inspectoratul de Poliție din Călărași, ghidați de curiozitate și interes pentru ceea ce fac polițiștii.
Aici ei au fost familiarizați cu aproape tot ce presupune munca de polițist. Gazdele, binevoitoare, le-au vorbit copiilor prezenți despre intervenția poliției în situațiile de risc, în care pot ajunge minorii. Le-au vorbit și despre riscurile la care se supun copiii și tinerii atunci când navighează i pe internet, mai ales că în perioada de vară ei sunt tentați mai mult să acceseze internetul. Totodată, polițiștii le-au dat și sfaturi utile în ceea ce privește siguranţa rutieră, siguranța personală în vacanța de vară.
Cu ocazia Zilei ușilor deschise, au fost amenajate standuri expoziționale cu armele din dotare ale polițiștilor, cu echipamentele lor de serviciu, care, bineînțeles, i-au impresionat pe vizitatori și, în mod special, pe cei mai mici.
Dar ce bucurie și ce interes a generat câinele de serviciu Jack, care este specializat în depistarea urmelor de la faţa locului. A impreiosnat la fel de mult și Lola, câinele specializat în depistarea drogurilor.
”Copiii au rămas plăcut surprinși și de exponatele din muzeul Inspectoratului de Poliție, unde se regăsesc echipamente, tehnică și mijloace speciale din dotarea poliției încă de prin anii 80 ai secolului trecut”, a făcut o remarcă Veronica Jacotă, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție  Călărași.
Și, pentru că era 1 iunie, la final, polițiștii călărășeni le-au oferit copiilor câte o înghețată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *