Al 13-lea. E de bine sau e de rău?

Ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Vasile Bitca, este proaspăt cetățean de onoare al orașului Nisporeni. O decizie în acest sens a fost luată pe 24 mai curent, în favoarea ei pronunțându-se 21 din cei 22 de consilieri prezenți al ședința Consiliului orășenesc.
În decizia cu pricina se explică și motivul pentru care i-a fost conferit acest titlu: ”pentru  activismul și reușita în atragerea proiectelor investiționale în beneficiul localității”.
Cu un demers în acest sens a venit Școala de sport din Nisporeni, iar Consiliul orăşenesc Nisporeni s-a dovedit a fi receptiv și i-a acordat titlul de cetățean de onoare al orașului Nisporeni lui Vasile Bîtca, care, de altfel, s-a născut, a copilărit și a muncit ani buni la Nisporeni.
Apropo, este al 13-lea cetățean de onoare al orașului, după nume sonore din artă, muzică și sport.
Printre cetățenii de onoare ai Nisporeniului se regăsesc: sculptorul Tudor Cataraga; creatorul celei mai bune clase de nai din lume, profesorul Ion Negură, campionul european la haltere Igor Bour, antrenorul emerit al Republicii Moldova, Grigore Brașoveanu.
Anterior, fusese declarat cetățean de onoare al orașului Nisporeni și fostul prim-ministru din perioada guvernării comuniste, Vasile Tarlev, căruia, mai apoi, i s-a retras acest titlu.
Astfel, Vasile Bîtca este unicul oficial din vreun guvern al Republicii Moldova, cu titlul ”cetățean de onoare al orașului Nisporeni”.
”Apreciez enorm acest gest și sunt sigur că, împreună, vom pune umăr la umăr pentru a face acest oraș mai frumos și mai prosper”, a postat dânsul pe pagina sa de facebook.
În replică, imediat după aflarea veștii, Maria Ciobanu, deputată la al doilea mandat în Parlament, originară din satul Găureni, raionul Nisporeni, fostă șefă a Direcției Învățământ din Nisporeni, a postat pe pagina sa de facebook, întâmplător sau ba, următorul mesaj : ”Cum ajunge un NIMENI în fruntea unui minister sau devine deputat, neapărat se vrea și Cetățean de Onoare!”.
Replica dânsei, însă, a rămas fără vreun răspuns din partea Primăriei Nisporeni, a Consiliului orășenesc sau personal a lui Vasile Bîtca.
Lucia Bacalu, Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *