Video | Un parc de poveste va apărea în Ungheni

Un parc de poveste va apărea în Ungheni. Lucrările sunt în toi deja de două luni. Locuitoriii oraşului vor avea ocazia să se relaxeze la iarbă verde, în timp ce copiii se vor distra pe un teren de joacă imens, scrie publika.md.
Amenajarea parcului din Ungheni a început în aprilie.
„În timpul de faţă, lucrările au fost îndeplinite 60 de procente din tot volumul. Acum ne ocupăm de iluminat, pavaj, două alei sunt făcute”, a declarat şeful de şantier, Victor Moroz.
Lucrările au demarat în aprilie, după ce autorităţile au reuşit să obţină 50.000 de dolari. 20.000 au fost oferiţi sub formă de grant de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, câte 10.000 din bugetul local şi cel raional, iar alte 10.000 au fost colectate pe internet.
„Noi nu ne-am aşteptat la o reacţie atât de rapidă, dar ştiam că vom reuşi să colectăm. Chiar dаcă nu timp de o lună – timp de 2 luni”, a spus coordonatorul proiectului, Liliana Tincu.
Primăria oraşului Cluj-Napoca din România şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi 100.000 de dolari pentru amenajarea unui orăşel al copiilor.
„Acest orăşel al copiilor va fi structurat pe categorii de vârstă: de la 1 la 3 ani, de la 3-7, 7-12 şi 12+. În 12+ vor fi şi maturi, vor fi nişte zone distincte în parc unde fiecare îşi va găsi ocupaţie”, a spus primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.
Noul parc se va întinde pe o suprafață de 12 hectare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *