Un trofeu pentru securitatea și sănătatea în muncă

A primit trofeul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Este mândru că eforturile sale sunt apreciate.
SRL ”Instacom”, o întreprindere de producere a îmbrăcămintei de protecție din Călărași, a fost premiat săptămâna trecută de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei ”pentru aportul semnificativ la dezvoltarea, promovarea și implementarea politicilor în domeniul securității și sănătății în muncă, pentru crearea condițiilor decente la locul de muncă”.
Ceremenonia de premiere s-a desfășurat la 28 aprilie, de Ziua internațională a securității și sănătății în muncă.
”Decizia de a fi premiați s-a luat în urma controalelor efectuate de către  Inspecția Muncii, a analizei fluxului de accidente de muncă, de plângeri… Ministeruil Muncii, se pare, a stabilt exact criteriile, conform cărora au fost selectate întreprinderile unde totul e pus la punct în ceea ce privește securitatea muncii. Pintre  acestea suntem și noi”, a declarat pentru ”Expresul” Pavel Axenti, directorul general al companiei.
Întreprindera activează de exact 50 de ani, prestând servicii atât pe piața internă, cât și pe piața externă. Are în palmares numeroase premii, pe care le-a primit de-a lungul anilor. Cel de la Ministerul Muncii este unic în felul său.
”Acest trofeu confirmă faptul că ne îndeplinim obligațiunile prevăzute de legislație”, a explicat Pavel Axenti, după care a adăugat: ”Nu este un lucru foarte mare, dar este plăcut atunci când munca pe care o faci este apreciată”.
Compania este specializată în producerea îmbrăcămintei de protecție, fiind printre cei mai mari furnizori de echipament pentru doctori, asistente medicale sau bucătari. Este vorba, în mod special, de celebrele halate albe. De asemenea aici se confecționează uniforme pentru poliția de frontieră ș,i mai nou, pentru carabinieri.
În fiecare an, Organizaţia Internaţională a Muncii lansează câte o temă pentru a sărbători Ziua internaţională pentru securitate şi sănătate în muncă. Tema pentru anul 2017 a fost „Optimizarea colectării și utilizării datelor privind securitatea și sănătatea în muncă”.
De menționat că au fost premiate de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei 15 întreprinderi din Republica Moldova, printre care și cea din Călărași. Este unica din regiune, care a intrat în vizorul ministerului ca fiind printre cele mai bune în acest an la capitolul securitatea muncii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *