În Colțișorul American. Engleza la pătrat

Tinerii profesori de engleză s-au pus serios cu burta pe carte. Chiar dacă au cunoștințe proaspete, și-au zis că niciodată nu e prea mult sau prea des să înveți.
În întâmpinare le-a venit Colțișorul American din cadrul Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, care realizează, în prezent, un proiect finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova.
”Vom organiza, în total, patru ședințe cu profesorii de limbă engleză din raion. Sunt traininguri, la care se discută teme actuale și necesare pentru toți. Acestea se adresează, în mod special, tinerilor specialiști”, a explicat Diana Retcu, coordonatoare de proiect.
Deja au fost organizate două traininguri. Unul – în martie. Al doilea – chiar săptămâna trecută. În fața celor prezenți vin cu sfaturi și comunicări interesante profesori cu experiență, adevărați profesioniști. Au ce le oferi colegilor mai tineri.
”Colegii noștri mai tineri au nevoie de asemenea traininguri. De exemplu, în acest an de studii au apărut manuale noi, care au creat unele dificultăți pentru ei. Noi, prin ceea ce facem, le-am venit în ajutor”, a explicat Diana Reguș, după care a concluzionat: ”Discuțiile și schimbul de experiență e mereu binevenit pentru oricine”.
Apropo, le vin în ajutor tinerilor nu doar profesori din Ungheni, ci și din alte părți, inclusiv din Chișinău.
Tehnologiile informaționale sunt utilizate aici la cote maxime.
Subiectele pentru traininguri sunt propuse de însuși participanți. ”Ei știu cel mai bine de ce au nevoie, ce le este interesant”, a făcut o remarcă Diana Reguș, apoi a accentuat: ”Eu vreau să fie cât mai divers, cât mai interesant, cât mai folositor”.
Potrivit dânsei, astfel de întruniri sunt mai mult decât binevenite, căci sunt speciale și oferă mult mai multe avantaje.
”De obicei, trainingurile de acest gen se organizează la Chișinău. E dificil să mergi încolo, căci e vorba de cheltuieli suplimentare, de multe ore pierdute în drum. Aici, pe loc, e mai comod și mult mai mulți profesori pot beneficia de ele”, a spus.
Urmează un al treilea training, la finele lunii mai sau începutul lui iunie. Ultimul training, al patrulea la număr, va avea loc în septembrie. Per total, vor beneficia de ele 25 de profesori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *