Păzea! Câini instruiți și inteligenți la frontieră

Imagine simbol: diez.md

Imagine simbol: diez.md

Săptămâna trecută s-a decis care sunt cele mai iscusite echipe canine ale Poliției de frontieră.
27 de inspectori chinologi, alături de colegii lor patrupezi, și-au demonstrat abilitățile și deprinderile practice în cadrul unei competiții chinologice tradiționale, organizate de aceatsă institușie.
Concursul a avut loc atât pe teritoriul din responsabilitatea Direcției regionale Vest și al Colegiului Național al
Poliției de Frontieră din Ungheni, cât și nemijlocit la frontieră, în regiunea Zagarancea din raionul Ungheni.
Concurenții au trecut prin mai multe probe: căutarea urmelor vechi, obiectelor și persoanelor; examinarea încăperilor, bagajelor, mijloacelor de transport, dar și a persoanelor.
În rezultat, la categoria ”câini speciali”, învingătoare a fost declarată Direcția regională NORD, urmată de Direcția regională SUD și, pe locul trei, Direcția regională VEST.
La individual s-a remarcat, printre alții, și Vladimir Rusu, plutonier adjutant al Subdiviziunii  Poliției de Frontieră (SPF) Sculeni, cu patrupedul specializat antidrog Richard, care s-au clasat pe locul trei. Același loc i-a revenit și lui Sergiu Viscun, sergent-major din cadrul aceleiași subdiviziuni, cu prietenul său patruped, Grand, la ”căutare de urme”. La aceeași categorie, Vasile Vîrlan, plutonier-major la SPF Valea Mare, cu patrupedul Scheri, s-a clasat pe locul doi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *