Cu eforturi comune vor să scape de noroi și cizme din cauciuc

Veste bună pentru locuitorii satelor Brătuleni și Cârnești, care formează o comună. Anul acesta ei ar putea scăpa de noroi, iar galoșii și cizmele din cauciuc nu vor mai fi atât de actuale ca acum. Asta, pentru că primarul Nicolae Chercheja promite drumuri pietruite în proporție de 80%.
”Voi scoate comuna din glod, datorită banilor care vor veni din Fondul Rutier, dar și a  contribuției cetățenilor”, a declarat dânsul.
Portivit primarului, din Fondul Rutier urmează să ajungă aici 222 mii de lei, iar cetățenii vor contribui cu câte 2 mii de lei  de gospodărie. Astfel, ar putea fi pietruite trei kilometri de drumuri locale.
Ce-i drept, Nicolae Chercheja a recunoscut că schimbarea va fi posibilă numai cu condiția că lucrările de contrucție vor fi lăsate în grija primăriei și nu a unei firme specializate. ”Dacă am pietrui drumurile cu ajutorul unui agent economic, banii respectivi ne-ar fi ajuns doar pentru 300 metri de drum. Dacă ne vom apuca singuri de treabă, suma ne va ajunge pentru trei kilometri de drum”, susține primarul.
Dânsul a mai adăugat că, în condițiile crizei economice cu care se confruntă majoritatea satelor, inclusiv comuna Brătuleni, oamenii nici nu îndrăznesc să viseze la drumuri asfaltate, construite după toate standardele. Ei s-ar mulțumi și cu drumuri pietruite, care le-ar asigura accesul în orice parte a satului.
Acum, pe timp de ploaie, majoritatea drumurilor din Brîtuleni și Cîrnești sunt impracticabile. ”Sperăm că situația se va schimba în bine, după ce vom reuși să pietruim, inițial, drumurile centrale, apoi, încet, încet, ramificațiile acestora”, a espus primarul, menționând că o parte dintre cetățeni deja și-au exprimat acordul de a contribui la construcția drumurilor în mahalele lor.
Nicolae Chercheja a ținut să sublinize încă un detaliu important. Dânsul a precizat că va împărți banii din Fondul Rutier în conformitate cu numărul de locuitori în fiecare sat. ”Nu vreau și nu pot să admit nici o discriminare în acest sens. Prin intermediul ziarului dumneavoastră chiar vreau să atenționez cetățenii că voi fi corect nu numai la împărțirea banilor, dar și la începerea lucrărilor de construcție. Acolo unde vor fi mai activi cetățenii vor apărea și primele drumuri pietruite”, a punctat primarul.
Conforma datelor recensământului din 2014, comuna Brătuleni numără 1793 de locuitori, dintre care circa 400 sunt la Cîrnești. Satele se află la o distanță de cinci kilometri unul de altul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *