La un sfert de secol de la înfiinţare

Divizionul de Artilerie “Prut” din Ungheni a împlinit 25 de ani de la fondare. Cu acest prilej, pe 20 aprilie, au fost organizate numeroase acțiuni festive.
La eveniment a fost prezent și viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, dar și oficiali locali. Cu toții au avut doar cuvinte frumoase în adresa ostașilor de aici, a divizionului în întregime.
Or, militarii dislocați la Ungheni au fost totdeauna un exemplu demn de urmat. De-a lungul anilor, au stat de strajă, asigiurând liniștea și securitatea oamenilor.
Militarii au fost cei care, în anii când pericolul inundațiilor a fost iminent, s-au ridicat la primul apel și au făcut tot ce au depins de ei pentru a stăvili apele. Ei au fost cei care au întins mereu o mână de ajutor atunci când li s-a cerut.
Divizionul de Artilerie ”Prut” a devenit astfel parte a Ungheniului. Fără militarii de aici nici sărbătorile nu-s sărbători.
În aceeași zi de 20 aprilie, a fost oficiat și un Te Deum de mulţumire, la festivități fiind prezenți și înalte fețe bisericești, printre care preşedintele sectorului eparhial activitate pastorală în cadrul Ministerul Apărării, Protodiaconul Victor Rotaru.
Și în zi de sărbătoare militarii au demonstrat că sunt bine pregătiți și că, în caz de necesitate, vor putea ține piept oricăror provocări.
În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziţie de tehnică militară, de tot felul de armament şi echipament, iar cei mai buni artilerişti au primit distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de merit.
Divizionul de Artilerie a fost format pe 19 aprilie 1992.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *