Cântecu-i făcut pentru a fi cântat | Și ce mai cântec! Ce mai interpretare!

Realizare impresionantă a avocatului din Ungheni, Vasile Lupu, el și cantautor. Una dintre piesele sale, întitulată ”Ion și Maria”, a ajuns să fie cunoscută în toată România, ea fiind înterpretată de celebrul Fuego.
”Dragii mei, în fiecare casă, în fiecare familie există un Ion și o Maria, poate cele mai populare și mai frecvente nume ale românilor. De la ei au pornit întregi istorii și tot ei reprezintă cumva simbolul părinților. Iată un cântec nou, cu doi astfel de eroi în prim-plan, doi părinți cu mândru nume și o poveste simplă despre omenie, despre frumos și despre ce înseamnă să trăiești demn o viață împlinită!
Pe tata îl chema Ion și-i dedic și lui această melodie scrisă de un judecător din Republica Moldova – Vasile Lupu, orchestrată de Alexandru Gorgos”, a postat, pe pagina sa de facebook, pe 25 martie, Paul Surugiu-Fuego.
De notat că Vasile Lupu a fost, timp de aproape zece ani, judecător la Judecătoria Ungheni. De la finele anului trecut, este avocat.
”Acum un an, într-o seară, aproape de miezul nopții, m-a telefonat Fuego și m-a rugat să-i permit să interpreteze piesa mea”, își amintește Vasile Lupu. Era vorba despre ”Ion și Maria”.
Au apărut, mai întâi, versurile. Cu vreo cinci ani în urmă. Era o dedicație părinților săi, Ion și Maria Lupu din Cetireni. ”Așa și întitulasem poezia – ”Părinților mei”, după care am schimbat titlul”, face o remarcă Vasile Lupu.
Peste vreo doi ani, după decesul fratelui său, a venit și melodia. I-a venit, într-o bună zi, în suflet. Nu-și poate explica de unde și cum. Cert e că a prins la public și a fost observată de Fuego.
Artistul român a auzit-o întâmplător de la un alt unghenean talentat, Ion Lincovschi, care i-a orchestrat câteva piese. I-a plăcut atât de mult, încât a pus mâna pe receptor și i-a telefonat autorului, rugându-l să-i permită să interpreteze acea piesă.
Cei doi se cunoșteau deja, căci Fuego îl invitase anterior pe Vasile Lupu la București, la o  emisiune pe care o moderează la Favorit TV. Era o ediție, dedicată lui Grigore Vieru. ”Am avut  marea onoare să mă aflu atunci alături de Cătălin Crișan, Marina Voica, de Alexandru Arșinel”, spune avocatul din Ungheni.
L-am întrebat cum se simte, știind că piesa sa este interpretată de un artist celebru. A răspuns simplu: ”Cântecu-i făcut pentru a fi cântat”.
Vasile Lupu a dat de înțeles că se prevăd și alte colaborări cu Fuego. În plus, în luna mai, va participa, alături de fiica sa, Veronica Lupu, la o emisiune de la Favorit TV, unde va fi lansată oficial piesa ”Ion și Maria” în interpretarea lui Fuego.
Între timp, ”Ion și Maria” este interpretată la fiecare concert din cadrul turneului pe care-l face Fuego, în aceste zile, prin România.  Nu contenesc să apară și comentariile.
”Să tot stai și să-l asculți”, a făcut o remarcă Olguța Untila. ”Minunat. Cu mesaj, linie melodică dulce. Tare frumoasă piesa. De la spectacol încoace am tot ascultat-o. Cântecul este asemeni unei fântâni: potolește setea, potolește setea de frumos”, a menționat o altă melomană, Odetta Marilena Cârneci.
Aprecierile sunt multiple: ”generozitatea glasului pică teribil de bine pe muzica simplă, dar armonioasă”; ”superbă melodie, superbe versuri, superbă orchestrație”; ”versuri pline de sens și simboluri într-o interpretare de zile mari”; ”un cântec ce aduce în sufletele tuturor un mare dor de copilărie”; ”interpretare ,versuri și orchestrație de nota zece”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • O melodie aparent simpla, usoara, vesela, dar cu adanci sensuri si vibratii in sufletul romanului… Parca special compusa pentru vocea si stilul lui Fuego, care nu canta orice, ci doar ceea ce i se potriveste si simte cu toata fiinta. Numai cuvinte de lauda pentru compozitor si interpret care au creat o bijuterie muzicala ce delecteaza si binedispune publicul!

    Reply
  • Versuri superbe, interpretare marca Paul Surugiu, mult succes in continuare, va asteptam la Familia Favorit! „Ion si Maria” mangaie sufletul.

    Reply
  • ION SI MARIA, un cantec de care aveam nevoie!Un cantec vesel, cu versuri superbe si adevarate, cu o linie melodica si o orchestratie pe masura, iar interpretarea perfecta a lui Paul Surugiu-Fuego, au facut din acest cantec, in foarte scurt timp un slagar! Felicitari tuturor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *