La stagiu practic în Estonia

Imagine simbol

Un grup de elevi de la Școala Profesională din Nisporeni, care studiază meseria de bucătar și cele din domeniul mecanicii, va merge la toamnă în orașul estonian Valga, pentru a face acolo practica. La o înțelegere în acest sens a ajuns directorul instituției, Dumitru Lupei, cu conducerea Centrului de Formare Profesională din Valga.
”Am revenit recent din Estonia, unde am inițiat o activitate, care sper să fie fructuoasă pentru instituțiile noastre”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”. Practica tinerilor meseriași nisporeneni va avea loc în cadrul unui schimb de elevi dintre cele două instituții de învățămînt profesional din Nisporeni și, respectiv, Valga. Cei din Valga vor veni la Nisporeni, unde vor participa la procesul de producere și îmbuteliere a vinului la mini-fabrica Școlii Profesionale de aici.
În altă ordine de idei, Dumitru Lupei a menționat că deplasarea sa în Estonia a fost utilă și pentru că acolo a luat cunoștință de învățământul profesional din Estonia, inclusiv cel dual, care a luat deja acolo amploare.
Relația de colaborare între instituțiile respective de învățământ profesional a fost oficializată printr-un acord de colaborare, semnat în 2013, la un an după ce raionul Nisporeni s-a înfrățit cu regiunea Valga. Iată că abia acum, în 2017, se întrevăd primele roade ale colaborării inițiate cu patru ani în urmă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *