FUNDAŢIA COMUNITARĂ UNGHENI ANUNŢĂ PROGRAMUL DE GRANTURI MICI UNGHENI – 555 DE ANI/ EDIŢIE SPECIALĂ/

Programul de Granturi Mici (PGM) UNGHENI – 555 de ani/ Ediție  specială/ este  lansat  cu prilejul împlinirii orașului Ungheni a 555 de ani de la prima sa atestare documentară și are ca scop să contribuie la promovarea bunelor practici de participare activă a cetățenilor la soluționarea problemelor locale.
PGM UNGHENI – 555 de ani/ Ediție  specială/  va incuraja participarea civică în comunitate, sensibilizarea și constientizarea că toți cetățenii împreună pot să contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, dezvoltarea identității locale și crearea unei imagini atractive a orașului Ungheni prin implicare directă la realizarea proiectelor comunitare inovative care să răspundă nevoilor urbei.
PGM UNGHENI – 555 de ani/ Ediție  specială/  este  susținut financiar de  autoritatile publice locale/ Primăria și Consiliul orășenesc Ungheni, Consiliul raional Ungheni/ și  de Fondul pentru Tineri din Ungheni  care își desfășoară activitatea sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni (FCU).
BENEFICIARII  DE GRANTURI
Beneficiarii de granturi pot fi:
A. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care nu au beneficiat de suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 7 500 lei şi  trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 25% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
B. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care au implementat deja proiecte cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 15 000 lei şi  trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 35% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
C. Contribuţia ( parte în numerar şi parte în altă formă – forţă de muncă, materiale etc.) va fi din partea aplicantului/ beneficiarului de granturi, poate fi acordată însă  şi/sau  din partea autorităţilor publice locale, persoanelor individuale/ cetățenilor sau juridice/instituții publice și private.
DOMENIILE FINANŢATE
Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor comunitare inovative pe domeniile: educație civică,  artă, mod sănătos de viață, mediu ambiant curat,  care vor  viza evenimente cultural-artistice sau sportive și de agrement, activități de informare, creștere și promovare a participării cetățenești și voluntariatului la soluționarea problemelor  orașului Ungheni pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor,  activități de elaborare și editare de pachete informaționale,  broșuri și  ghiduri ilustrate, târguri de produse handmade, expoziții de desen și fotografie  despre  orașul Ungheni, desfăşurate cu implicarea unui număr cât mai mare de cetățeni și comunicate publicului larg, obligatoriu orientate să:
* Demonstreze exemple de bune practici de participare civică  activă în viața comunității
* Aducă beneficii cetatenilor  din comunitate
* Permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile
* Aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu
* Ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate
CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE
Criteriile pentru proiect:
•   Să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului
•   Să urmărească soluționarea participativă a problemelor  din comunitate
•   Să nu aibă o durată mai mare de 2,5 luni
•   Costurile administrative să nu depăşească limita de 5% din costurile totale ale proiectului
Criteriile pentru beneficiari:
•   Să fie activi în domeniile indicate
•   Să dispună de potenţial uman şi voluntari
•   Să demonstreze capacitatea de a soluţiona  problemele locale pe domeniile vizate
Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun:
•   Activităţi generatoare de profit
•   Construcţii/reconstrucţii/ și lucrări ample de amenajare a teritoriului
•   Activităţi cu caracter religios
•   Activităţi cu caracter politic
Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici UNGHENI – 555 de ani/ Ediție specială/  pot  fi  solicitate pe suport de hârtie sau în  versiune electronică la adresa: str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni. Tel/fax: 236 2 53 09; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com
Propunerile de proiect se depun la sediul Fundaţiei  Comunitare Ungheni (str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni),  în perioada  27 – 29  martie 2017,  între orele 09.00 – 16.00.
Data limită de depunere a proiectelor: 29 martie 2017, ora 16.00.
Persoana de contact: Oxana CIOBANU: 0236 25309; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *