FUNDAŢIA COMUNITARĂ UNGHENI ANUNŢĂ PROGRAMUL DE GRANTURI MICI LOCALITATEA MEA POATE FI ALTFEL_2/ EDIŢIA A XVI – A/

Programul de Granturi Mici (PGM) Localitatea mea poate fi altfel _2 / Ediția a XVI-a/ are drept scop să contribuie la transformarea localităților în  sate și orașe cu cetățeni activi, responsabili, interesati și dornici să contribuie la  schimbarea în bine a comunităților în care trăiesc.
PGM Localitatea mea poate fi altfel_2  va incuraja participarea civică în viața comunității, sensibilizarea și constientizarea că toți cetățenii doar împreună pot să contribuie la dezvoltarea localității prin implicarea activă și participarea directă la identificarea problemelor și colectarea de  fonduri pentru realizarea proiectelor comunitare inovative care să răspundă nevoilor cu care se confruntă cetățenii. PGM Localitatea mea poate fi altfel _2  este  susținut financiar de  autoritatile publice locale/ Primăria și Consiliul orășenesc Ungheni, Consiliul raional Ungheni/ și  de Fondul pentru Tineri din Ungheni  care își desfășoară activitatea sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni (FCU).
BENEFICIARII  DE GRANTURI
Beneficiarii de granturi pot fi:
A. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care nu au beneficiat de suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 6 000 lei şi  trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 25% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
B. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care au implementat deja proiecte cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 12 000 lei şi  trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 35% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
C. Contribuţia ( parte în numerar şi parte în altă formă – forţă de muncă, materiale etc.) va fi din partea aplicantului/ beneficiarului de granturi, poate fi acordată însă  şi/sau  din partea autorităţilor publice locale, persoanelor individuale/ cetățenilor sau juridice/instituții publce și private.
DOMENIILE FINANŢATE
Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor comunitare inovative pe domeniile: cultură, odihnă, sport, protecția mediului,  care vor cuprinde activități de mobilizare și participare civică la soluționarea problemelor  comunității locale,  desfăşurate cu implicarea unui număr mare de cetățeni și informarea publicului larg despre implementarea lor, obligatoriu orientate să:
* Demonstreze încurajarea participarii civice  active în viața  comunității
* Aducă beneficii cetatenilor  din comunitate
* Permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile
* Aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu
* Ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate
CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE
Criteriile pentru proiect:
•               Să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului
•               Să urmărească soluționarea participativă a problemelor  din comunitate
•               Să nu aibă o durată mai mare de 2,5 luni
•               Costurile administrative să nu depăşească limita de 5% din costurile totale ale proiectului
Criteriile pentru beneficiari:
•               Să fie activi în domeniile indicate
•               Să dispună de potenţial uman şi voluntary
•               Să demonstreze capacitatea de a soluţiona  problemele locale pe domeniile vizate
Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun:
•               Activităţi generatoare de profit
•               Construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a teritoriului
•               Activităţi cu caracter religios
•               Activităţi cu caracter politic
Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici Localitatea mea poate fi altfel_2/ Ediția a XVI-a/  pot  fi  solicitate pe suport de hârtie sau în versiune electronică la adresa: str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni. Tel/fax: 236 2 53 09; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com
Propunerile de proiect se depun la sediul Fundaţiei  Comunitare Ungheni (str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni),  în perioada  27 – 29  martie 2017,  între orele 09.00 – 16.00.
Data limită de depunere a proiectelor: 29 martie 2017, ora 16.00.
Persoana de contact: Oxana CIOBANU: 0236 25309; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *