În ajun de 8 martie. Femei de nota 10

Imagine-simbol: w-dog.net

Imagine-simbol: w-dog.net

Dacă am face un sondaj în regiune, cu siguranță am afla zeci, dacă nu chiar sute de nume de femei care merită calificativul 10. Nu e neapărat să fii conducătoare de întreprindere sau primar. Orice femeie cu bun simț, harnică, responsabilă – Doamne, cât de multe sunt! – merită să fie apreciată.
Spațiul de ziar nu ne permite să facem o listă prea mare a acestor femei. De aceea am apelat, de data aceasta, la conducătorii de raioane – ca să ne numească ei, fără a se gândi prea mult, câte patru femei de nota 10 din raionul lor.
Iată ce ne-a ieșit.
Ghenadie VERDEȘ, președinte interimar al raionului Nisporeni:
Sunt atât de multe doamne care merită să fie nominalizate, încât nici nu știu pe care să o numesc acum. Dar voi încerca.
Prima doamnă la care mă duce gândul este Nina STERPU, șefa Direcției Înțământ, Tineret, Sport Nisporeni. Este o doamnă cu literă mare, după părerea mea. O văd muncind permanent și are o atitudine foarte serioasă față de tot ce face.
O altă doamnă de nota 10 este Silvia CRÂȘMARU, primarul satului Grozești. Deși e la primul său mandat, este foarte responsabilă și trăiește cu problemele satului. Nu se uită superficial la lucruri, ci le studiază în profunzime.
Aș menționa-o și pe Lidia CRĂCIUN, directoarea Spitalului Raional. Deși e de la Ungheni, s-a dovedit a fi cu trup și suflet pentru spitalul din Nisporeni. Această doamnă este mereu în căutarea unor proiecte cu finanțări extrabugetare pentru instituția pe care o conduce.
Și la Inspectoratul de Poliție Nisporeni activează o doamnă de nota 10. Îi zice Aliona NEAGU. Este colonel-locotenent de poliție. Este mamă a doi copii. Foarte des aud că Inspectoratul este a doua ei casă. Dânsa este șefa serviciului de cadre, dar o văd foarte activă și implicată în toate acțiunile inițiate de conducerea Inspectoratului.
În ajun de 8 martie, vreau să transmit tuturor doamnelor și domnișoarelor, femeilor de la sat și de la oraș, cele mai sincere urări de bine. Întotdeauna caut să le spun cele mai frumoase cuvinte, dar, de fiecare dată, îmi dau seama că nu pot să le găsesc pe cele care ar reda tot respectul meu pentru ele.
Le doresc să fie mereu alături de copii, soți, colegi. Le doresc să se afirme în toate domeniile și să fie apreciate după merit în egală măsură cu bărbații. Cel mai important, însă, le doresc să fie sănătoase, frumoase, iubite și respectate de toți.
Sergiu ARTENE, președintele raionului Călărași:
Aș menționa toate femeile noastre, care sunt iubitoare, frumoase, răbdătoare, întrunesc cele mai frumoase calități.
Dar, dacă trebuie să mă refer doar la câteva, aș menționa-o pe Tatiana POPA, directoarea muzeului ”Casa Părintească” de la Palanca. În primul rând, pentru că este femeie. În al doilea rând, pentru că ea este cea care ne reprezintă cultura, ne păstrează tradițiile care, apropo, sunt uitate de unii dintre noi. Atunci când mergi la ”Casa Părintească”, nimerești parcă în trecut și neapărat ți le amintești.
O femeie de nota 10 este și Zinaida BĂDĂRĂU, vicepreședinta raionului. Este o doamnă  deosebită, care iubește tot ce este al nostru, național. O respect anume pentru acest fapt.
Un alt exemplu pentru mine, dar și pentru noi toți, este Elena GONȚA, șefa Direcției  Învățământ. Ea este cea care ține în mâinile sale tot domeniul educație. Pot să spun că îi reușește bine. O face cu mult profesionalism.
Vreau să menționez și un primar – Zinaida ȚURCANU de la Temeleuți, ea și o bună antreprenoare. Este o femeie cu inițiative pozitive și cu gânduri bune.
Acestor femei, dar și tuturor femeilor din raionul Călărași, le doresc, în primul rând, multă sănătate, să fie răbdătoare și înțelepte, așa cum sunt mereu. Totodată, îmi cer iertare pentru bărbații care nu sunt atenți cu femeile din viața lor, pentru că ne trezim doar de 8 martie să apreciem femeile, când, de fapt, 8 martie, ar trebui să fie în fiecare zi. Eu le iubesc pe toate, pentru că sunt mamele, surorile, fiicele noastre. Ele sunt cele care ne aduc liniștea, bucuria și pacea sufletească nouă, bărbaților.
Alexandru BRÎNZĂ, vicepreședintele raionului Ungheni:
Sigur, sunt foarte multe femei de nota 10, dar, dacă cereți doar patru…
Eu aș numi-o pe Vera GOLAN, primarul satului Rădenii Vechi. E o doamnă care a reușit să consolideze comunitatea, a reușit, într-un timp restrâns, să facă lucruri care nu au fost făcute în nici un mandat al altor primari. A dat dovadă de mult curaj de a începe diferite proiecte ambițioase. Cel mai important, însă, e că a căpătat încrederea oamenilor.
Tatiana MORARI, medic de familie la Centrul medicilor de familie din Ungheni. Activăm împreună în cadrul unor comisii sociale. Să vedeți câte emoții și ce atitudine are dânsa față de  fiecare om în parte. Depune suflet în ceea ce face și, în pofida orarului de muncă foarte încărcat, e mereu receptivă și îi ajută pe toți cum poate.
O doamnă de nota 10 e și Veronica PELIPEȚCHI, antreprenoare din Valea Mare. O cunosc de vreo 16 ani. Mereu a dat dovadă de mult curaj și răbdare. Știu cum a început, cunosc eșecurile, dar e de lăudat faptul că a ajuns să aibă o afacere de succes. Deși au avut perioade grele, cu  multă muncă a reușit să treacă peste tot.
Lucia Bacalu-Jardan, directoarea ziarului ”Expresul”. Sper că veți lăsa și această nominalizare. Indiferent cât de dureros poate fi pentru unii, dânsa spune lucrurilor pe nume, reușește să spună atît cât e necesar, fără a vorbi în plus. E cu verticalitate și demnă de respect. Niciodată nu mi-a fost teamă că aș putea fi criticat de ea, căci știu că ar face-o argumentat.
Apropo, Alexandru Brînză a recunoscut că o doamnă de nota 10 e și președinta raionului, Ludmila Guzun, care-l impresionează zilnic prin activitatea ei.
Femeile au ajuns să fie chiar de nota zece: și de succes, și de lăudat. Tot respectul pentru cele care ne-au dat viață, cele care prelungesc viața, oferindu-ne fii și fiice, cele care dau dovadă că, uneori, sunt mai puternice decât noi, bărbații. Le doresc toată căldura primăverii. Fie ca ziua de 8 Martie să fie doar un prilej de a le aminti cât de speciale sunt. Felicitări tuturor femeilor!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *