La Ambasadă, în Berlin | Luni – zi grea? Nu totdeauna și nu pentru toți

”Astăzi i-am înmânat maestrului Valeriu Curtu, un apreciat pictor moldovean, stabilit de două decenii la Berlin, diploma de onoare a Ministerului Culturii Republicii Moldova”, a postat pe pagina sa de facebook, în data de 30 ianuarie, Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania.
Valeriu Curtu este unghenean și, chiar dacă a plecat din orașul său natal cu mai bine de trei decenii în urmă, nu-și uită locurile unde s-a născut și a copilărit. Ungheniul i-a rămas în suflet pentru totdeauna și, ori de câte ori are ocazia, nu ratează șansa să-l viziteze.
Ministerul Culturii i-a acordat diploma de onoare la finele anului trecut, cu ocazia vernisării, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău, a expoziției-concurs de artă plastică contemporană „Autumnala 2016”, un vernisaj care, de fapt, a făcut bilanţul anului expoziţional  2016.
Printre cei opt premianți ai Ministerului Culturii s-a numărat atunci Valeriu Curtu – premiul acordat unui artist din străinătate, dar și nisporeneanul Tudor Zbârnea, renumit pictor, directorul Muzeului Național de Artă din Chișinău – pentru lucrarea „Memorie”.
”Se zice că luni e zi grea. Am fost invitat de urgență la Ambasada Republicii Moldova, unde mi-a fost înmânată diploma Ministerului Culturii. E plăcut să știi că în Moldova își mai amintesc de mine”, a postat, la rândul său, pe aceeași pagină de facebook, Valeriu Curtu. Și, ca să demonstreze că nici el nu și-a uitat patria, a adăugat o caricatură de-a sa (în fotografie).
Reamintim că, în toamna anului trecut, cu ocazia aniversării de 60 de ani, Valeriu Curtu a avut trei expoziții de caricaturi: la Chișinău, Ungheni și București. La Berlin, împreună cu soția sa, a înființat propria galerie – ”Kurtukunst”, iar din 2010, organizează și desfășoară Concursul Internațional de Caricatură de la Berlin.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *