Au demonstrat că pot împărți nu doar amenzi și avertizări, ci și… dragoste.

Fotografie: facebook.com

Au făcut-o pe 14 februarie. În acea zi, angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni au împărțit 30 de baloane în formă de inimă cuplurilor pe care le-au întâlnit în oraș. În plus, au îndemnat  trecătorii să-și manifeste sentimentele de dragoste prin respect și înțelegere, nu prin violență.
Fiind întrebat de ce au ales să marcheze dragostea pe 14 februarie, în timp ce există o sărbătoare mai specifică nouă – Dragobetele, pe 24 februarie, Gheorghe Bargan, șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Nisporeni, a explicat că acțiunea a fost pusă la cale de Inspectoratul General de Poliție, după care a adăugat: ”Sf. Valentin este, totuși, mai popular la noi decât Dragobetele”.
Evenimentul a fost o premieră la Nisporeni, ea fiind desfășurată concomitent de toate inspectoratele de poliție din R. Moldova. ”La Nisporeni, însă, a fost una dintre cele mai apreciate pe rețelele de socializare, adunând peste 5000 mii de aprecieri din partea internauților”, a subliniat Gheorghe Bargan.
Reacția celor care au primit baloane a fost diferită: de la admirație până la indignare. ”Unii bărbați s-au cam supărat că poliția a reușit să le-o ia înainte. Alții însă au ieșit ușor din încurcătură, promițându-le aleselor inimii lor că darul lor va fi mai consistent decât al polițiștilor”, povestește  Gheorghe Bargan.
În fond, acțiunea a stârnit zâmbete și bună dispoziție. Spre seară, tot orașul vorbea despre aceasta.
”Sperăm că astfel poliția a făcut încă un pas spre cetățeni, iar conlucrarea noastră va fi și mai bună”, a concluzionat Gheorghe Bargan.
În aceeași zi, angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni, ”înarmați” cu buchete de flori și baloane, au bătut la ușa a trei cupluri care aniversează în acest an 25, 40 și, respectiv, 60 de ani de căsnicie: Ina și Nichifor Sorici, Maria și Gheorghe Ciorici, ambele cupluri din orașul Nisporeni, Svetlana și Ion Bouroș din Vărzărești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *