Timp potrivit pentru schi

imagine - simbol
imagine - simbol

imagine - simbol
imagine – simbol

Soare cu dinți, ger, multă zăpadă și schi. Este tocmai timpul potrivit pentru cei care iubesc să practice anumite sporturi de iarnă. Iar călărășenii, și nu doar, care iubesc să se dea cu schiurile, o pot face chiar la ei acasă, fără a pleca peste hotare.
Asta pentru că, în apropierea satului Tuzara, la un kilometru de orașul Călărași, există o pârtie de schi, cu înălțimea de 1300 de metri și lungimea de trei kilometri.
Chiar dacă, anterior, proprietarul pârtiei, Nicolae Rozembac spunea că își dorește pe viitor să construiască un teleferic pentru schiori și chiar și un hotel, acest lucru nu i-a reușit.
”Suntem încă în căutare de fonduri europene”, ne-a spus Nicolae Rozembac, dar altul – fiul proprietarului, după care a adăugat: ”În acești doi ani, relațiile între Moldova și Uniunea Europeană au fost cam tensionate, dar sper că situația se va mai ameliora și vom găsi finanțatorii potriviți”.
Potrivit dânsul, ar fi nevoie de aproximativ 200 – 250 mii de euro pentru strictul necesar, adică pentru un teleferic și o pușcă pentru zăpadă artificială.
”Pârtia noastră chiar poate deveni un punct atractiv, pentru că la înălțime temperatura este de minus cinci sau șase grade, ceea ce ar permite să menținem zăpada permanent”, a subliniat Nicolae Rozembac, fiul, după care a explicat de ce e nevoie de un teleferic: ”Este chiar o problemă pentru schiori să ajungă până în vârful dealului”.
Ceea ce au reușit, deocamdată, să facă proprietarii pârtiei, este achiziționarea unui tractor de tasat zăpada. ”Chiar în această săptămână a fost pus în funcțiune”, a precizat sursa citată.
Totuși, chiar și fără un teleferic sau o pușcă de zăpada, aceste zile au scos din casă mulți amatori de schi. ”Am fost și eu să mă dau cu schiurile. Era multă lume acolo și erau cu toții bine dispuși. De aceea ne vom strădui să amenajăm pârtia cât mai curând posibil, atât pentru schiori, cât și pentru orice doritor să vină aici”, a conchis Nicolae Rozembac.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *