Scrisoare de dor la ”Expresul”

O scrisoare lungă, pe patru pagini de caiet, scrisă îngrijit, de mână, așa cum o făceau pe vremuri părinții și buneii noștri, a ajuns, zilele acestea, la redacție. Semnatar: Nelu Codreanu din Iurceni.
Dragostea este la mijloc. Dragostea l-a făcut să înșire pe hârtie tot ce simte. De fapt, așa și începe acea scrisoare: ”Ecoul dragostei…”, după care urmează întrebarea: ”Pauză în labirintul dragostei?”.
Ce să fie oare? Poate că autorul nu are curaj să i se destăinuie iubitei despre sentimentele sale? Ori, poate, a suferit din cauza unei relații amoroase și acum a decis să-și împărtășească trăirile cu toată lumea prin intermediul ziarului?
Nu. Scrisoarea a avut cu totul alt scop, pe care l-am aflat abia la sfârșit.
După ce am citit tot răvașul, am înțeles că Nelu Codreanu a rămas impresionat de o relație de dragoste a unui prieten de al său, pe care l-a întâlnit departe de casă, în orașul Gutersloh din Germania. ”M-a impresionat până la lacrimi povestea dragostei acestui tânăr. Nu pentru că ar fi una deosebită. Nu. Am rămas frapat de sinceritatea lui Andrei și fidelitatea lui față de o tânără, pe nume Diana”, scrie iurceneanul.
Nu știm cum și în ce circumstanțe s-au întâlnit cei doi prieteni. Cert e că Nelu Codreanu se află acolo, în Gutersloh, la muncă. ”Un colț îndepărtat din Germania, lipsit de forfota trecătorilor basarabeni, acolo unde chiar și zâmbetele se cerșesc. Aici îndrăgostiții nu se țin de mână, nu-și dau sărutări în public. E o ordine bine calculată, totul este strict confidențial”, a scris dânsul.
Mesajul principal al scrisorii, totuși, este axat pe povestea prietenului său, născut într-o localitate de pe malul Nistrului și care, deși este departe de casă, îi duce dorul Dianei, ”o tânără cu păr de foc și ochi ca cerul”. A întâlnit-o prima oară la Chișinău, pe când era student la Academia de Studii Economice. Anume Diana a fost cea care i-ar fi cerut lui Andrei să ia o pauză în relația lor de iubire. Au luat și Andrei a ajuns astfel în Germania. Acum, e departe de părinți și prieteni. E chinuit de dor, dar nu are curajul să-și întrebe iubita cât va mai dura acea pauză și dacă ar putea să se reîntoarcă la ea.
”Dragi angajați ai redacției. Dacă găsiți de cuviință, publicați aceste rânduri. Andrei m-a rugat. Mai știi, poate Diana se regăsește în ele și îi va răspunde”, se menționează la finalul scrisorii.
Iată că i-am îndeplinit dorința și, cine știe, poate, într-adevăr, vor fi fericiți și datorită nouă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *