Au și boschetarii un acoperiș deasupra capului

imagine - simbol
imagine - simbol

imagine - simbol
                          imagine – simbol

Problema boschetarilor la Călărași a fost soluționată. Azilul persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din Călărași și-a deschis ușile și pentru ei, în special în zilele geroase de iarnă.
”Aveam o aripă a clădirii care nu era folosită. Există acolo și o intrare separată. Ne-am gândit că am putea utiliza acea parte a edificiului într-un scop nobil: de a-i adăposti pe cei care nu au un acoperiș deasupra capului, mai ales că Regulamentul instituției prevede așa ceva”, a explicat Nelea Tatarciuc, directoarea azilului.
În vară, aici s-a făcut reparație, a fost construit și un bloc sanitar, astfel ca să existe toate comoditățile pentru cei ce vor fi adăpostiți aici. Iată că temperaturile scăzute de iarnă au adus și primii beneficiari.
La momentul actual, în azil sunt patru boschetari. ”În zilele în care au fost gerurile mari, am adăpostit și câte 12”, a precizat directoarea.
Au fost aduse paturi suplimentare, căci acea încăpere era prevăzută doar pentru șapte locuri. Paturile au fost instalate până și pe coridor. Totul s-a făcut doar pentru ca acești oameni fără adăpost să nu înghețe pe străzi. Au fost spălați, investigați de medicul de la azil, îmbrăcați și hrăniți.
Chiar dacă cheltuielile de întreținere a instituției au crescut considerabil în această perioadă, Nelea Tatarciuc spune că va fi găsită o soluție pentru ca toată lumea să fie mulțumită.
”Noi suntem, de fapt, unica instituție din Călărași, unde pot fi adăpostiți boschetarii. Ce să facem? Trebuie să-i ajutăm, sunt și ei oameni”, a făcut dânsa o remarcă.
Conform Regulamentului existent, persoanele fără adăpost pot beneficia de azil pe o perioadă de maxim 30 de zile. ”Nu știu ce s-a întâmplat, dar, comparativ cu anii precedenți, acum sunt foarte mulți boschetari. Unii sunt aduși de poliție, alții de ambulanță, iar o parte vin singuri”, a precizat directoarea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *