Rolurile s-au inversat. Muzica, apoi sportul

Constantin Cobîlean

Constantin Cobîlean

Un nou început de carieră pentru Constantin Cobîlean, campion național la lupte libere, dar și  antrenor la Școala Sportivă de Rezerve Olimpice din Călărași.
Dânsul, la cei 25 de ani ai săi, își dorește o reorientare profesională: mai multă muzică și apoi sportul. A considerat că ceea ce ar putea să-i schimbe traiectoria carierei este anume ”Eurovision 2017”. A aplicat și a obținut primul succes: a trecut în etapa națională a concursului.
Piesa ”Mama”, pe care o cântă în limba română și care a fost scrisă special pentru acest concurs (muzică: Artur Petrosyan, versuri: Iurie Carp), speră că îi va aduce succes.
”Mama este cea mai scumpă ființă de pe întreg globul pământesc și cred că mesajul meu va fi înțeles de toți, indiferent de naționalitate și limba vorbită”, a subliniat Constantin Cobâlean. Totuși, până la semifinala concursului național, călărășeanul speră că va reuși să cânte o parte din piesă și în limba engleză, ”pentru un mesaj mai profund”.
Mama interpretului, Galina Cobîlean, a recunoscut că e cea mai fericită. ”Ce poate să simtă o mamă atunci cînd copilul ei îi dedică o piesă? Doar emoții și mândrie!”, a subliniat dânsa.
De notat că tânărul din Călărași nu a luat niciodată lecții de canto. Dar își dorește un început în domeniul muzicii.
”Așa simt acum. Asta îmi doresc cel mai mult. Vreau să fac muzică”, a declarat, după care a adăugat: ”Până nu demult, sportul era ceva vital pentru mine, iar muzica – o pasiune. Acum rolurile s-au inversat”.
Părinții îl susțin întru totul, iar intuiția îi spune mamei sale că fiul ei va ajunge departe. ”Chiar dacă nu are studii în muzică, are rezultate în acest domeniu, iar ”Eurovisionul” sper că va fi de bun augur”, a menționat Galina Cobâlean.
În 2014, Constantin a făcut furori la un prestigios concurs televizat din România, ”X-Factor”. Apoi, în 2015, a avut o prestație de zile mari la un concurs similar din Ucraina. Iată că a venit rândul să arate ce poate în ale muzicii și acasă, în Republica Moldova.
Chiar dacă, la ora actuală, acordă mult timp muzicii, fiind prins în repetiții zilnice pentru participarea la ”Eurovision”, tânărul zice că nici sportul nu rămâne în umbră. Îl practică pentru a se menține în formă, iar copiii pe care îi antrenează rămân o prioritate pentru el.
Fiind întrebat ce așteptări are de la ”Eurovizion 2017”, a răspuns: ”Ca orice participant, îmi doresc să ajung pe scena mare a Eurovisionului. Dacă nu se va întâmpla, înseamnă că mai trebuie să lucrez”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *