A avut un scop, a avut curaj, a avut răbdare. Și a reușit!
Înzestrat cu răbdare și dragoste de muncă a deschis propria-i afacere la 21 de ani
Cu șapte ani în urmă, având doar 21 de ani, Petru Pitușcan din Nișcani a încercat degetul cu marea. A pornit o afacere a sa. A investit circa un milion de lei într-o fabrică de producere a nutrețurilor pentru animale. Acum, întreprinderea îi aduce profit.
Știe ce vrea acest tânăr, are un scop bine definit, ambiții mari, dar și răbdare. E caracterizarea pe care și-o face el însușii.
”Îmi place să lucrez. De mic am lucrat intensiv și cu dragoste de muncă, de aceea am și reușit să îmi creez propria afacere”, ne spune Petru Pitușcan cu mândrie.
A analizat multe variante până a se opri la această afacere. Având în proprietate peste 20 de hectare de livadă, a avut bani pentru a investi și în mini-fabrica de producere a nutrețurilor. I-a investit în ceva util, susține tânărul, și acum nu regretă.
Profitul pe care îl obține continuă să-l investească în utilaje noi. Recunoaște că a beneficiat și de credite, și de granturi pentru tinerii antreprenori, bani care l-au ajutat mult. „Pentru tinerii începători este un pas foarte important susținerea statului. Aceste proiecte sunt binevenite și este un suport considerabil pentru noi”, subliniază dânsul.
Petru Pitușcan vine și cu un sfat pentru tinerii care vor să-și deschidă propria afacere. ”Important este să ai un scop clar și să vrei să-l atingi. Urmează apoi curajul, efortul. E nevoie și de multă răbdare”, explică antreprenorul, după care face o remarcă: ”Mulți își doresc un profit din prima, dar așa ceva nu este posibil. Trebuie să ai multă răbdare, pentru a obține rezultate”.
La fabrica lui Petru Pitușcan muncesc, în prezent, șapte angajați. Muncește și el, și soția lui, Veronica, căci, vorba dânsului, ”altfel nu dai înainte”.
Materia primă, adică cerealele, le ia fie din gospodăria proprie, fie le cumpără din nordul țării. Iar produsul obținut este vândut tot la noi în țară.
Potrivit unui comunicat de presă a Guvernului Republicii Moldova, în anul 2017, pentru programul de abilitare economică a tinerilor, Guvernul va aloca 20 de milioane de lei. Din acești bani vor fi finanțate aproape 170 de afaceri.
Limita de vârstă pentru beneficiarii programului a fost majorată până la 35 de ani. Programul naţional de abilitare economică a tinerilor este implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.
Lasă un răspuns