Autoritățile unghenene lăudate în Norvegia

Responsabilitate și profesionalism – asta a remarcat managerul Proiectului „Comunitate pentru evaluarea și managementul riscurilor/CRISMAS”, olandezul Nico van Os, cu privire la activitatea unuia dintre parteneri, Consiliul raional Ungheni.
Proiectul respectiv, finanațat de Uniunea Europeană, este implementat de aproape doi ani de Regiunea de Siguranță Sud „Olanda de Sud”, în parteneriat cu instituții din Italia, Bosnia și Herțegovina, Norvegia și Republica Moldova, care este reprezentată de Consiliul Raional Ungheni.
„Consiliul Raional Ungheni este unicul partener, care a fost foarte responsabil și a realizat o autoevaluare a capabilității de management al riscurilor pentru toate secțiunile propuse în” Liniile directoare privind evaluarea capabilității de management al riscului”. Vreau să cer permisiunea partenerilor din Ungheni de a remite acest raport exhaustiv finanțatorului, drept model și bun exemplu de utilizare a instrumentelor de autoevaluare propuse de Uniunea Europeană țărilor membre și nu numai”, a spus Nico van Os în cadrul unei recente întruniri ai partenerilor în orașul norvegian Stavanger.
Urmează ca unghenenii să elaboreze și o Strategie de management al riscurilor de dezastre în raionul Ungheni. ”Va fi prima strategie de acest fel din Republica Moldova și, dacă vreți, un model pentru toate celelalte unități administrativ-teritoriale”, a declarat președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *