A venit sărbătoarea și pe ulița lor

În fotografie: Înainte de construcția canalului de scurgere

În fotografie: Înainte de construcția canalului de scurgere
În fotografie: Înainte de construcția canalului de scurgere

De acum încolo, locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun din Nisporeni pot afirma cu bucurie că a venit sărbătoarea și pe ulița lor. Ei au scăpat de o problemă ce le crea mari bătăi de cap. Chiar în ajun de hramul orașului, marcat pe 21 noiembrie, aici a fost construit un canal de scurgere a apelor pluviale cu o lungime de zece metri. Surpriza le-a fost oferită, în ajun de sărbătoare, de către Primăria Nisporeni, care a cheltuit în acest sens circa 90 mii de lei.
”La constrcuția acestui canal de scurgere a fost nevoie de doar două zile bune de muncă. Astfel am reușit să rezolvăm o problemă destul de gravă, cu care se confrunta lumea de aici pe timp de ploaie”, a explicat Fiodor Ulinici, specialist în construcții și gazificare din cadrul Primăriei Nisporeni. Dânsul a precizat că au fost utilizate patru burlane din beton cu o lungime de 2,5 metri fiecare și cu diametrul de 1 metru. A fost construită și o fundație trainică, din beton, încât să nu se surpe malurile atunci când vor cădea precipitații abundente.
Potrivit lui Fiodor Ulinici, pe strada Alexandru cel Bun exista un canal se scurgere a apelor pluviale, dar deja vechi și mai îngust față de cel nou. Acesta s-a înfundat cu nămol și nu mai era funcțional de mai multă vreme.
”De fiecare dată, când ploua mai tare, strada se transforma într-o băltoacă mare și nici mașinile nu mai puteau trece pe aici”, povestește specialistul în construcții. Uneori se întâmpla ca apele pluviale să ajungă chiar și în curțile oamenilor.
De notat că această stradă face legătura cu unul dintre cartierele noi ale orașului Nisporeni, numit de localnici ”Ciurleasa”. Acum, odată cu construcția canalului nou de scurgere, problemele vor rămâne în trecut. ”Sperăm că această construcție va fi un cadou frumos de hram pentru oamenii din partea locului”, a punctat, la final, Fiodor Ulinici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *