Un nou început. O afacere socială la Călărași

În perioada sărbătorilor de iarnă, călărășenii vor putea să bea un ceai sau o cafea caldă, să mănânce plăcinte și alte produse de patiserie chiar sub cerul liber. Toate acestea, dar și alte produse, le vor putea cumpăra de la rulota Centrului de sprijin al copiilor și tinerilor cu dizabilități ”Dorința”.
Doi dintre beneficiari, Ana Vasilache și Ion Gheorghiță, vor fi vânzători și îi vor servi pe cumpărători ca la carte. Potrivit Rodicăi Stratan, directoarea Centrului, cei doi vor fi secundați de o persoană de suport, astfel ca totul să decurgă pe nota zece.
Rulota a fost achiziționată chiar recent, grație Proiectului „Realization through work of young people with disabilities – The key for a better future”, în parteneriat cu Asociația ”Acasă” și primăria Călărași, susținut de fundația ”Janivo” Olanda. ”De fapt, rulota am primit-o cu titlu gratuit pentru un an, iar dacă ne vom strădui și vom face față acestui serviciu, va fi a noastră pentru totdeauna”, a explicat Rodica Stratan.
Primele încercări deja au fost făcute. Rulota a fost văzută pentru prima dată în centrul orașului la sărbătoarea ”Toamna de aur”. Va apărea și acum, la sărbătorile de iarnă
Cei doi tinerii vânzători se declară mulțumiți, căci, spun ei, este foarte greu pentru un tânăr cu dizabilități să-și găsească un loc de muncă. Aici primesc salariu, ceea ce le permite să trăiască pe cont propriu.
”Atât tinerii, cât și toată echipa Centrului, suntem fericiți de acest început și așteptăm ca afacerea noastră socială să aibă succes”, a punctat directoarea.
Chiar dacă, deocamdată, au doar cheltuieli, angajații Centrului vor să dezvolte această afacere, pentru a avea și profit. ”Ne dorim, în funcție de posibilități, să pregătim mai multe produse, ca să atragem cât mai mulți cumpărători”, a explicat Rodica Stratan.
Acest plan, însă, va putea fi pus în aplicare abia în primăvară, când timpul de afară se va încălzi, iar tinerii vor putea să iasă zilnic să-și facă meseria. ”Rulota nu este conectată la căldură, ceea ce face dificilă utilizarea ei pe timp de iarnă”, a precizat directoarea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *