VIDEO | Proxeneți – reținuți în flagrant de ofițerii de investigații

Captura video


Două persoane cu vîrste de 19 și 28 de ani, domiciliați în orașul Ungheni, membri ai unui grup infracțional sunt suspectați de proxenetism. Aceștia au fost reținuți de oamenii legii pentru 72 de ore, informează IGP.
Timp de o lună, ofițeii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea unui grup internațional, specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism. Astfel, s-a stabilit că din grupare fac parte mai multe persoane cu roluri bine determinate.
Aceștia, profitînd de starea de vulnerabilitate a trei tinere cu vîrsta cuprinsă între 21 și respectiv 25 de ani, le recrutau pentru practicarea prostituției într-un club de noapte din Olanda. Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor circa 300 de euro pentru fiecare oră.
Ca  urmare a unor descinderi efectuate de polițiști, la 1 decembrie 2016, la punctul de trecere Sculeni, au fost reţinuți în flagrant, doi membri ai grupului, în timp ce însoțeau în drum spre Olanda una din tinerele recrutate, în vîrstă de 22 de ani.
În acest caz, a fost inițiată o  cauză penală în baza art. 220 alin 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism săvîrșit de două sau mai multe persoane” riscă privațiune de libertate pe un termen de la 4 la 7 ani.
Menționăm că, polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere exploatate de grupul infracțional.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *