La Nisporeni, prima zăpadă i-a scos la treabă pe drumari încă la începutul lunii noiembrie

Imagine simbol. Sursa: Realitatea.md

Prima zăpadă i-a scos la treabă pe drumari încă la începutul lunii noiembrie. De atunci și până în prima zi de iarnă aceștia au utilizat aproximativ 165 de tone de material antiderapant pe drumurile locale din Bărboieni, Seliște, Vulcănești, dar și pe cele naționale: Chișinău-Leușeni și Bucovăț-Nisporeni.
”Anul acesta, iarna a venit mai devreme. Din câte se vede, vom avea de lucru mai mult”, a declarat pentru ”Expresul” Fiodor Vasilachii, șeful Sectorului Nisporeni din cadrul SA ”Drumuri-Ialoveni”. Dânsul a subliniat că drumarii nisporeneni s-au pregătit de iarnă foarte serios, înarmându-se atât cu tehnica necesară, cât și cu cantități suficiente de material antiderapant, dar și cu bani în cont pentru combustibil.
Astfel, pe marginea drumurilor, mai ales în sectoarele periculoase, au apărut deja grămăjoarele de nisip cu sare în caz de necesitate. Pe lângă aceasta, potrivit lui Fiodor Vasilachii, la întreprinderea pe care o conduce sunt depozitate 250 de tone de sare și 2400 tone de nisip. De asemenea sunt pregătite 12 tractoare și gredere. Este gata de a interveni în orice moment și o echipă de 47 de muncitori, care au în grija lor 240 de kilometri de drumuri locale și naționale ce trec prin raionul Nisporeni.
Chiar dacă, la prima vedere, drumarii sunt pregătiți ca la carte să înfrunte nămeții din această iarnă, totuși cu surprizele iernii nu te pui, susține Fiodor Vasilachii. Or, pe lângă condițiile climaterice nefavorabile, li se vor mai adăuga și alte griji.
”De când drumul Ungheni-Chișinău se află în reparație, mulți șoferi aleg să meargă la Chișinău prin Nisporeni. Astfel, traseul este mult mai aglomerat, iar responsabilitatea noastră va fi și mai mare în această în iarnă”, a făcut dânsul o explicație.
Șeful drumarilor nisporeneni s-a arătat, totuși, optimist și și-a exprimat încrederea că dânsul împreună cu echipa sa, va face față provocărilor din iarna curentă. ”Avem brațe de muncă, avem tehnică, piese de schimb, motorină, bani pe cont, sare și nisip. Suntem pregătiți să muncim nonstop. Cred că toate acestea sunt suficiente pentru ca să reușim”, a punctat Fiodor Vasilachii la final.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *