Caricaturistul Alexandru Plăcintă a lansat un nou proiect, întitulat ”Top 100 Moldova”

Alexandru Placinta caricaturist

Alexandru Placinta caricaturist
Alexandru Plăcintă, celebrul deja caricaturist unghenean, a lansat, chiar recent, un nou proiect, întitulat ”Top 100 Moldova”.
Este un proiect ambițios, prin care artistul își dorește să aducă în prim-plan personalitățile marcante ale Republicii Moldova. ”De la un timp, sunt promovate personaje cu mai puțin talent, dar cu mulți bani. Este regretabil acest fapt. De aceea mi-am și propus să readuc în circuit, prin ceea ce fac eu, oameni cu adevărați talentați, care s-au născut aici, în Republica Moldova și care ne duc sau ne-au dus faima peste tot în lume”, a explicat dânsul.
În plus, călătorind mult, și-a dat seama că despre Republica Moldova se cunosc foarte puține lucruri. ”Noi avem cu cine ieși în lume. De ce să n-o facem?”, spune.
A realizat deja patru lucrări din această serie. Au fost desenate chipurile: compozitorului Eugen Doga, umoristului Gheorghe Urschi, interpretei de muzică populară Zinaida Julea, solistului formației ”Zdob și Zdub”, Roma Iagupov. În prezent, Alexandru Plăcintă lucrează asupra celei de-a cincea lucrări, care o va reprezenta pe Cleopatra Stratan.
În ”Top 100 Moldova”, își vor găsi locul și actori, și scriitori, și muzicieni, și – de ce nu? – sportivi. Important să fie talentați și chiar să merite.
”Știu că va fi mult de lucru. E posibil să muncesc asupra acestui proiect mai bine de un an, dar sunt ferm convins că avem nevoie de așa ceva”, afirmă. Ulterior, după ce lucrările vor fi gata, artistul speră că va reuși să găsească sponsori care îl vor ajuta să editeze și un album, care să reprezinte – de ce nu? – o carte de vizită a Republicii Moldova.
Reamintim că, anterior, Alexandru Plăcintă a realizat o galerie a tuturor miniștrilor Transportului din Republica Moldova, a vernisat o expoziție și la Palatul Europei de la Strasbourg, unde s-au regăsit caricaturile tuturor şefilor delegaţiilor naţionale la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
Alexandru Plăcintă este și autorul rubricii din ultima pagină a ”Expresului”, ”Caricatura săptămânii”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *