La Călărași va lua naștere concursul naţional de poezie „Dor de Bacovia”


Un nou an cu planuri noi. În primăvara anului viitor, un nou concurs va lua naștere la Călărași – concursul naţional de poezie „Dor de Bacovia”.
De ce Bacovia? ”Pentru că în anul 2017 se vor împlini 60 de ani de la trecerea poetului la cele veșnice”, explică cel care a venit cu ideea și-și dorește mult materializarea ei, Mihai Doloton, scriitor.
Pregătirile deja au început. Au fost anunțate condițiile de participare la concurs. Astfel, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, să nu facă parte din nici o uniune de creație. ”Concurenții vor expedia lucrările lor, scrise cu caractere Times New Roman, mărimea 12, însoțite de un CV și o poză, la adresa de e-mail: dordebacovia@gmail.com”, face explicațiile de rigoare Mihai Doloton. Este vorba de o poezie proprie, dedicată lui George Bacovia, considerat cel mai important poet simbolist român. Vor fi acceptate și poezii din creația scriitorului, declamate de doritorii de a participa la concurs. În acest sens ei vor trebui să expedieze pe aceeași adresă de email o înregistrare video sau audio.
Startul a fost dat. Lucrările pot fi expediate până pe 31 ianuarie 2017.
”Concurenții vor primi confirmarea înscrierii lor în concurs și, respectiv, după jurizare, participarea la Gala Laureților, care se va desfășura la Călărași. Laureații vor primi premii bănești, diplome de participare și cărți”, menționează organizatorul.
Se anunță un eveniment de amploare, cu mulți invitați. Mihai Doloton îi îndeamnă pe tinerii din toate colțurile republicii să fie cât mai activi și să participe la acest concurs. ”Cred că merită ca tinerii noștri să participe, pentru că doar așa vom putea descoperi noi talente, iar cele mai frumoase poezii vor fi publicate într-o antologie”, susține călărășeanul.
Pe viitor, Mihai Doloton are planuri mărețe în ceea ce privește acest concurs național de poezie. ”Ne vom strădui să-l organizăm anual și, în fiecare an, concursul să fie dedicat unui nou poet. Mai apoi, după ce va prinde rădăcini, să-l transformăm, de ce nu, în unul internațional”, mai spune Mihai Doloton.
Georghe Bacovia a decedat la 22 mai 1957, la vârsta de 76 de ani. A publicat prima carte, ”Plumb”, la vârsta de 35 de ani, iar verbele favorite în poeziile sale sunt ”ninge” și ”plânge”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *