Flori, diplome și colaci – toate pentru ei

ziua-agricultorI-a lovit și grindina, și seceta, dar, cu toate acestea, au obținut o recoltă frumoasă și la grâu, și la porumb, și la fructe, și la legume. Cam așa a caracterizat anul agricol 2016 Viorel Scutaru, șeful Direcției Agricultură și Alimentație Ungheni, în debutul sărbătorii dedicate Zilei agricultorului. Evenimentul s-a produs pe 25 noiembrie, într-un local de agrement din orașul Ungheni, unde și-au dat întâlnire circa 150 de agricultori.
Ceva mai târziu, pentru ”Expresul”, dânsul a declarat: ”Nu pot spune că rezultatele sunt foarte bune, dar vreau să cred că agricultorii noștri sunt mulțumiți de roadele obținute și au motive să sărbătorească”.
În acea zi de sărbătoare, în adresa agricultorilor au curs râu felicitările și urările de bine. Le-au mulțumit pentru muncă și abnegație atât conducerea raionului, cât și reprezentantul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vitalie Jereghi, prezent cu această ocazie la Ungheni. ”Dacă nu unghenenii, atunci cine altcineva ar putea spune cu fermitate și o doză de regret că, în acest an, au avut parte, practic, de toate calamitățile posibile? Îmi exprim admirația că, în pofida acestui fapt, mergeți înainte, obțineți rezultate frumoase și performanțe, contribuiți la dezvoltarea sectorului agroindustrial”, li s-a adresat oficialul de la Chișinău, după care a înmânat numeroase diplome de merit din partea ministerului pe care-l reprezintă.
Alte diplome, flori și câte un colac mare și frumos le-au oferit, în acea zi, agricultori și Consiliul raional Ungheni.
Ca sărbătoarea să fie deplină, pentru cei prezenți a fost pregătit și un program artistic de zile mari, susținut de interpreții Corina Țepeș și Costi Burlacu.
P.S. La Nisporeni, însă, a fost liniște și pace. Ziua agricultorului este marcată, tradițional, mai devreme, odată cu sărbătoarea ”Toamna de aur”.  Acum, câțiva dintre agricultori au mers la Chișinău  pentru a marca evenimentul alături de colegi din toată republica.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *