Cozile imense de la postul vamal Sculeni

imagine simbol: protv.md

Imagine simbol: protv.md

Cozile imense de la postul vamal Sculeni i-au determinat pe reprezentanții vămilor din Moldova și România să se întâlnească pentru a găsi soluţii. Problema poate fi rezolvată, însă pentru asta este nevoie de mai multe puncte de trecere între țări, dar și de control unic de frontieră. În plus, călătorii trebuie să aleagă și alte puncte vamale, anunță publika.md.
Punctul de trecere al frontierei Sculeni rămâne unul din cele mai aglomerate. Deși în acest an au fost depuse eforturi de către vameșii din ambele ţări, cozile la intrare în România dau în continuare bătăi de cap.
Nici majorarea numărului de angajați nu rezolvă problema. Acum, la postul vamal Sculeni sunt zece pe partea moldovenească şi şapte pe cea română.
Oficialii români dau vina pe infrastructura proastă, care împiedică degajarea traficului.
„Problema din analiza pe care noi am făcut-o ţine de infrastructură de podul foarte îngust. Acum noi analizăm aceste aspecte, ţin foarte mult şi de fonduri şi va trebui de ambele părţi să vedem cum facem”, a declarat vicepreşedinte ANAF România, Dorel Fronea.
Conducerea Serviciului Vamal al Moldovei îşi propune să direcţioneze traficul la alte puncte de trecere.
„În scurt timp o să redeschidem şi Costeşti-Stânca pentru a redirecţiona 30-40 la sută din acest flux care vine spre Sculeni, în mod special din zona de nord. Şi atunci lucrurile vor sta mult mai bine şi vom evita aceste cozi şi ambuteiaje care le avem. Unica soluţie este să redirecţionăm şi în timp să venim şi pe modernizarea infrastructurii proprii, inclusive Sculeni-Sculeni”, a spus şeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
Şeful Poliţiei de Frontieră a Moldovei spune că angajaţii săi fac tot posibilul pentru a fluidiza traficul.
„Noi manifestăm flexibilitatea maximă şi batem toate recordurile, chiar şi depăşim la unele capitol acele norme tehnologice stabilite”, a declarat şeful Poliţiei de Frontieră , Fredolin Lecari.
Anul acesta, prin punctul de trecere Sculeni au trecut peste două milioane de oameni. Tot pe aici zilnic trec peste 50 de tiruri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *