Au reînviat tradiția de altă dată

La sfârșit de an, sportivii călărășeni au cules lauri și aplauze. Pe 16 decembrie, într-un local select din Călărași, s-a desfășurat ”Gala sportivului – 2016”, la care au participat și sportivi, și antrenori.
”Pentru prima dată am organizat o gală a sportivilor cam cu cinci ani în urmă. Apoi, din lipsă de finanțe, dar și de timp, nu a mai fost organizată”, povestește Valentina Stratan, specialistă în problemele tineretului și sportului la Primăria Călărași, după care adaugă: ”Acum, când Călărașiul a obținut atâtea rezultate bune în domeniul sportului, ne-am gândit că ar fi bine să reânviem tradiția”.
Astfel, cei mai buni sportivi, împreună cu antrenorii lor, au fost premiați de către primăria Călărași cu diplome și premii bănești, care au variat între 100 și 2500 lei, în dependență de performanțele obținute pe parcursul anului.
La Școala Sportivă ”Mihai Viteazul”, unde sunt mai multe secții, a mers și cele mai multe diplome, fiind premiați 21 de sportivi și nouă antrenori. De la Școala Sportivă de Rezerve Olimpice au fost premiați 12 sportivi și șase antrenori. Au primit câte o diplomă de excelență și școlile respective.
”Sunetm mulțumiți de rezultatele obținute de discipolii noștri, dar și de Gala care a fost organizată de către primărie”, a declarat ulterior Vasile Bondari, directorul Școlii sportive ”Mihai Viteazul”.
Dânsul a mai menționat că alți șapte sportivi au fost premiați și din partea școlii pe care o conduce.  ”Încheiem anul 2016 cu 64 de medalii, dintre care 30 de aur, 18 de argint și 16 de bronz, obținute la campionatele naționale și europene”, a subliniat dânsul.
”Sunt mulțumit de ceea ce am obținut în 2016. E bine, dar se poate și mai bine”, a menționat și Constantin Cobîlean. Chiar dacă, în acest an, sportivii Școlii Sportive de Rezerve Olimpice au adus medalii ”cu sacul”, așa cum s-a exprimat directorul școlii, totuși cele mai importante rămân a fi cele opt medalii de la Campionatele Republicii Moldova, două de la mondiale, două de la turneele de calificare la Jocurile Olimpice. Un succes remarcabil e și participarea la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro a Marianei Eșanu.
”Ne dorim să facem o tradiție și la fiecare sfârșit de an fiecare sportiv care a obținut performanțe să fie premiat”, a spus, la final, Valentina Stratan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *