VIDEO| FOTO | Urmărire ca în filme. Un camion plin cu țigări de contrabandă, reținut în apropiere de Ungheni

t2Urmare a unor investigații inițiate câteva luni în urmă, angajații Poliției de Frontieră au intrat în posesia informației privind acţiunile ilicite de transportare a produselor de tutungerie, transmise prin contrabandă din Republica Moldova în România. În acest sens, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală, conform art. 250, alin.1 Cod Penal al R.Moldova. Măsurile întreprinse în cadrul cauzei penale au contribuit la relevarea unui grup de persoane, care se conducea după o schemă infracţională, bine organizată, de transportare, depozitare şi transmitere a produselor de tutungerie din regiunea transnistreană spre Uniunea Europeană. Membrii grupului ar fi locuitori din diferite regiuni ale ţării, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Țigările erau transmise unor persoane intermediare, care ulterior le transportau prin contrabandă peste râul Prut, în România.
În baza informațiilor deținute, la data de 9 noiembrie a.c., ofițerii de investigații speciale și cei de urmărire penală din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii Generale au declanșat operațiunea de reținere a bunurilor și persoanelor implicate în activitatea de contrabandă. În jurul orei 18.30, în apropierea or. Ungheni, polițiștii de frontieră au încercat să oprească în trafic o camionetă, înmatriculată în R.Moldova, care nu s-a supus somației și a continuat deplasarea cu viteză excesivă, astfel creând obstacole de a fi depăşită şi stopată. La scurt timp, mijlocul de transport a fost blocat, șoferul reușind să fugă de la fața locului.
În rezultatul verificării fizice a camionetei, s-au depistat, camuflate în peretele dublu, 400 000 țigarete de marca „Ashima”. Întreaga cantitate de țigări, valorificată pe piața R.Moldova la suma de 7 mii euro, și camioneta, au fost depozitate la sediul Departamentului Poliției de Frontieră, până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.
La fel, în contextul celor depistate polițiștii de frontieră au desfășurat percheziții la domiciliul unuia dintre suspecți, de unde a fost ridicată o barcă cu motor.
În cazul dat, investigaţiile continuă în vederea identificării persoanelor implicate și destructurării întregii arii infracționale.[wzslider]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *