Un stadion nou, conform standardelor europene, până în 2020?

stadionȘi totuși, la Nisporeni va fi un stadion modern, conform tuturor cerințelor. E posibil să înceapă construcția lui chiar de la anul. Stadionul se va afla pe locul actualului stadion, depășit de vreme și degradat în mare măsură.
”Învelișul terenului va fi natural, de iarbă. Va fi instalat un sistem modern de irigare. Vor fi modernizate toate anexele, acestea vor fi dotate cu tot echipamentul necesar. Va fi instalat și un sistem performant de iluminare nocturnă, astfel ca aici să poată fi desfășurate meciuri și seara.  Stadionul va avea o capacitate de șase mii de locuri… Mai pe scurt, vor fi întrunite toate condițiile pentru un teren de fotbal acreditat de UEFA”, a făcut explicațiile de rigoare Ghenadie Verdeș, președintele interimar al raionului Nisporeni.
Proiectul deja este realizat. În acest scop, Consiliul raional Nisporeni a cheltuit două milioane de lei. Au fost identificate și sursele de finanțare. Astfel, stadionul va fi renovat, grație unui proiect amplu și complex, care presupune dezvoltarea turismului regional, acesta fiind finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regional.
Dacă totul va decurge bine, stadionul de la Nisporeni are toate șansele să fie construit în trei ani, astfel ca în 2020 să fie dat în exploatare.
”Mi-aș dori foarte mult să reușim să realizăm acest proiect grandios care, cu siguranță, va avea un impact regional”, a menționat Ghenadie Verdeș.
Deocamdată, nu se cunoaște exact suma care va fi cheltuită pentru stadionul din Nisporeni. Cert e că se dorește să fie un stadion pe care să joace echipe mari din Europa, să se desfășoare meciuri din competiții importante. Acest demers al nisporenenilor este susținut și de Federația Moldovenească de Fotbal, mai ales că ar trebui să devină unul dintre cele mai bune și dotate stadioane din republică.
De notat că la realizarea documentației de proiectare a muncit o echipă mare de experți de la Chișinău, care a luat în calcul toate elementele, pînă la cele mai mici detalii.
De asemenea, la Nisporeni va fi construit și un hotel cu 40 de locuri. ”Omul, când va veni la Nisporeni, la fotbal, trebuie să aibă unde se odihni, trebuie să aibă posibilitatea să viziteze locuri inedite de aici”, a specificat Ghenadie Verdeș, după care a concluzionat: ”Am investit pînă acum foarte mult și sperăm că nu a fost totul în zădar”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *