Un sfârșit de toamnă de aur la Temeleuți

În fotografie: La ”Toamna de aur” de la Temeleuți

În fotografie: La ”Toamna de aur” de la Temeleuți
În fotografie: La ”Toamna de aur” de la Temeleuți

În ultima lună de toamnă, noiembrie, locuitorii satului Temeleuți au ieșit la sărbătoare. Au avut și motiv. Pe 6 noiembrie, la casa de cultură din localitate s-a desfășurat ce-a de a doua ediție a sărbătorii ”Toamna de aur”.
Toate roadele toamnei de aur – multe și diverse – au fost prezentate la acest eveniment important pentru săteni. Cei mai ingenioși gospodari ai satului s-au străduit să le adune într-un coș, participând astfel și la un concurs anunțat de organizatori.
”Oamenii au pregătit pentru eveniment cele mai delicioase bucate. Au adus cele mai gustoase vinuri. După tradiţie, au desemnat cea mai frumoasă regină a toamnei, dar și cel mai bogat coș cu roadele toamnei”, povestește Zinaida Țurcanu, primarul localității.
Potrivit dânsei, în ediția din acest an s-a făcut și o masă de mulțumire pentru toți participanții și vizitatorii. În aceeași zi, au fost pregătite colete alimentare pentru cele 21 de persoane din sat, imobilizate la pat. Voluntarii, asistentul social și bibliotecarii le-au distribuit, ca și acești oameni să se bucure de roadele toamnei cu adevărat de aur. ”Scopul nostru nu a fost de a-i hrăni. Ne-am propus să sensibilizăm și să mobilizăm tinerii, ca să fie mereu aproape de durerea altora”, a explicat primarul.
Anul trecut, după prima ediție a sărbătorii, Zinaida Țurcanu declarase că își dorește să transforme ”Toamna de aur” de la Temeleuți într-o sărbătoare regională. Am întrebat-o dacă i-a reușit. ”Nici nu am încercat să organizăm o sărbătoare regională. Vreau ca, mai întâi de toate, să reușim să o sărbătoare bine organizată la noi. Deocamdată, nu am obținut ceea ce am vrut”, a spus primarul.
Totuși, dânsa s-a declarat mulțumită că ”această sărbătoare a fost dedicată celui care muncește pe câmp zi de zi pentru a pune cele mai gustoase bucate pe masă”. Pe de altă parte, a avut și o insatisfacție: prea puțină lume a participat la eveniment. ”Nu știu care a fost motivul. Probabil, din cauza timpului de afară sau, poate, am organizat-o prea târziu, în noiembrie. Oricum, este o experiență pentru noi și vom trage învățămintele necesare”, a subliniat Zinaida Țurcanu, expimându-și, totodată, speranța că, până la următoarea ediție, lumea va fi mobilizată altfel și că la sărbătoare vor fi mult mai mulți participanți, dar și vizitatori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *