Un primar revocat din funcție. Hotărârea a fost atacată

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

La sfârșitul lunii septembrie, primarul din Sipoteni, Vasile Rață, a fost revocat din funcția de primar al comunei ”având în vedere încălcarea de către acesta a regimului juridic al incompatibilităților, exprimată prin deținerea funcției de administrator al ÎI ”Vasile Rață” în perioada exercitării mandatului de primar”, se arată în hotărârea emisă de Judecătoria Călărași la 23 septembrie.
”Am examinat o petiție parvenită de la niște persoane din localitate referitor la faptul că primarul de Sipoteni încalcă regimul juridic al veniturilor și proprietăților, deoarece acesta este fondator și administrator al unei întreprinderi individuale”, ne povestește Nicolae Ivas, șef adjunct al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat. Dânsul susține că primarul de Sipoteni a fost pus la curent de către Comisia Națională de Integritate dar nu s-a conformat. Iar persoanele respective au mai sesizat încă o dată despre acest delict. Astfel a fost inițiată procedura de revocare a primarului Vasile Rață din funcție.
Totodată, primarul de Sipoteni, Vasile Rață, se apără, spunând că această decizie este una absurdă. ”În 2011, când am fost ales prima dată în funcția de primar, am facut un ordin intern de a mă demite din funcția de adminsitrator și am numit o altă persoană. Însă aceasta a și fost greșeala, pentru că a fost un ordin intern și nu s-a radiat din baza de date”, explică primarul. Vasile Rață spune că nu este de acord cu hotărârea emisă de instanța de judecată, totodată fiindu-i încălcat și dreptul. ”Judecătoria Călărași a emis hotărârea în absența mea, eu fiind legal pe buletin de boală, iar avocatul meu nu s-a prezentat la ședință pentru că nu a fost înștiințat”, mai adaugă Vasile Rață.
Potrivit primarului, hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Chișinău. Dânsul este sigur că de data aceasta hotărârea se va face în favoarea lui. ”Sper că legea la noi chiar stă în capul mesei. E mare Dumnezeu”, conchide Vasile Rață.
Între timp, primarul de Sipoteni merge zilnic la primărie, îndeplinindu-și obligațiunile de serviciu pentru că la moment, în localitate derulează două proiecte importante, în valoare totală de aproximativ 35 milioane lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *