Romanțe în amintirea lutierului călărășean

romanteSâmbătă, 29 octombrie, călărășenii l-au comemorat pe lutierul Vladimir Dodon, care le-a dus faima în toată țara. Timp de o oră, …. au răsunat romanțe în amintirea lui.
”Au trecut deja șapte ani de la trecerea la cele veșnice a celui care a fost Vladimir Dodon. Ne-am gândit să organizăm ceva cu totul special în amintirea lui, să avem un program mai neobișnuit”, povestește Valentina Stratan, specialist în problemele tineretului și sportului la primăria orașului Călărași.
Au venit la serată și familia lutierului, și prieteni, și colegi de breaslă, și pedagogi, și foști elevi ai dânsului. ”Chiar dacă am avut circa o sută de invitați, atmosfera a fost una intimă, cu multe amintiri frumoase, cu note de nostalgie”, a precizat Valentina Stratan. Iar cei care au făcut ca seara să fie și mai deosebită au fost oaspeții veniți din Chișinău: surorile Goncear, formația ”Seven Band”, familia Dascăl. A răsunat și muzică instrumentală.
Anterior, a avut loc și un serviciu divin, o slujbă de pomenire la șapte ani de la plecarea în lumea celor drepți a lui Vladimir Dodon. Lutierul a decedat subit, la 31 octombrie 2009. Avea mari planuri de viitor, se pregătea de o nouă deplasare…
Deja al treilea an consecutiv, toamna, la sfârșit de octombrie, primăria Călărași, împreună cu Asociația Obștească ”Casa viori”, organizează, în amintirea lui, o seară a romanțelor. Primăvara, în luna mai, când s-a născut lutierul, este organizat un festival al viorii.
”A fost frumos și de data aceasta, iar oaspeții noștri au fost rămas impresionați de ceea ce au văzut și auzit în acea zi deosebită”, a menționat, la final, Valentina Stratan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *