Papanași cu brânză de vaci fierți

reteta-7Ingrediente: 250 de g de brânză de vaci, 1 ou, 2 linguri de făină, 2 linguri de griș, coaja răzuităde la 1 lămâie, 2 plicuri de zahăr vanilat, sare, 50 de g de unt, 100 g de pesmet, 3 linguri de zahăr .
Mod de preparare:
Se pun într-un castron brânza, oul, un pic de sare, 1 plic de zahăr vanilat, coaja de lămîie, făina și grișul și se frămîntă ebnergic, pînă se obține un aluat nelipicios. Apoi, aluatul s emodelează sub formă de cilindru cu diametrul de circa 4 cm. Se taie rondele cu lățimea de 3 cm. Se modelează fiecare bucată rotund și se apasă cu degetul la mijloc. Adâncitura de la mijloc va ajuta la gătirea uniformă a papanașilor. Se dau bine prin făină și se pun în apa clocotindă. Se fierb 7-8 minute, după care se lasă în apa fierbinte, acoperiți, încă 5-6 minute.
Între timp, se topește untul într-o tigaie, se adaugă pesmetul și se rumenește până începe să miroase a plăcintă coaptă (2-3 minute). Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și 1 plic de zahăr vanilat.
Papanașii se scurg bine și se tăvălesc în pesmet.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *