Ce faci când ai prea multe borcane? Găsești utilizări noi

casa taCe faci când ai prea multe borcane? Le găsești utilizări noi. Borcanele, de toate felurile, de toate formele și de toate mărimile își pot găsi cele mai inedite utilizări, totodată extrem de utile.
Dacă ai borcanele de dimensiuni mici (50-100 de grame), umple-le cu diverse condimente. Ideea este să fie toate borcanele la fel, să aibă aceeași formă și aceeași dimensiune, astfel încât să le așezi în linie și să pâră un set achiziționat special pentru depozitarea condimentelor. Poți să folosesti și borcane de dimensiuni diferite, dar tunci este nevoie să găsești un element comun, care să le includă într-o serie.
Dacă ai nenumărate pensule de machiaj, dar nu ai un recipient în care să le așezi pe acestea, un borcănel de dimensiuni reduse este o variantă bună. Eventual poți picta borcanul cu tempera sau îl poți înfășură în banza izoliera de diferite culori pentru a-i da un aspect mai interesant. O soluție foarte bune pentru a colora unul sau mai multe borcane este să folosești auriul sau argintiu. Vor atăta foarte frumos.
Recipient pentru cosmetice – Borcănelele de dimensiuni mici (5-10 ml) pot fi utilizate pentru a-ți prepară un balsam de buze chiar la ține acasă. În acest fel te vei bucură de un produs home-made, într-un recipient inedit. Ai nevoie doar de două-trei lingurițe de vaselină, 5 picături de ulei de gălbenele și două picături din uleiul esențial preferat (lavandă, vanilie, mentă etc.) și gata!
Toate borcanele sunt spații de depozitare excelente. Mai ales cele mari. Poți pune în ele orice. Facturi, poze, papiote cu ață, nasturi, gheme și încă multe altele. Jucariile mici ale copilului, piesele de lego, nucile de la bunica și pastele făinoase, toate pot sta în borcane, atâta vreme cât ai găsit borcanul potrivit. Capacul este un detaliu util și necesar în aceste situații, sau, daca acesta nu există poți folosi farfurii mici desperecheate.
Unele borcane pot fi recipiente excelente pentru limonadă și alte baturi, fiind un fel de ”pahare” nostime, utile. Din aceeași serie fac parte și borcanele care pot fi ideale boluri pentru salate de verdețuri sau salată de fructe sau combinațiile de iaurt și cereale de la micul dejun. Cele care au capac pot fi luate la serviciu. Nu este nici o rușine să folosești borcanele pentru pachețelul de la serviciu, ba chiar din contră.
Borcanele de dimensiuni medii și mari poți fi utilizate pe post de pușculiță. Sunt chiar elemente de decor foarte simpatice pentru bucătărie, mai ales dacă sunt pline!
Vază pentru flori – Aici oferta este generoasă și posibilitățile, le fel. Un borcan cu flori va da încăperii un aspect ușor vintage. Crengile mari, buchetele mari, sau florile sălbatice stau perfect în borcane. Și cele mici sunt bune pentru astfel de misiuni, iar aspectul este unul plăcut și nostim, fiind binevenite în decorul din bucătărie, pe terase sau ăn camerele rustice. Nu ezita să le folosești!
Suport pentru lumânări – Dacă îți este teamă să lași lumânările aprinse din cauza unui eventual incendiu, poți aprinde fitilul doar după ce așezi lumânarea într-un borcan de sticlă. Astfel poți așeza borcanele cu lumânări oriunde dorești. Este soluția excelentă pentru a lumina terasa exterioară, grădina. Borcanele cu lumânări sunt o soluție excelentă pentru că pot fi agățate oriunde foarte ușor. Buza borcanului îți permite să folosești sfoară sau sârmă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *