Mulțumesc

Lucia BacaluCât poți să critici, să-ți plângi de milă? Gata! Hai să transmitem mulțumiri și cuvinte de recunoștință celor care… nu le merită. Așa e creștinește, nu?
Eu vreau să le mulțumesc, în primul rând, slujitorilor bisericilor noastre. Ei bine, nu tuturor, dar unei bune părți. Din păcate, sunt foarte mulți.
Deci, mulțumesc, dragi preoți, pentru că i-ați speriat pe oameni cu venirea sirienilor. Mulțumesc, dragi preoți, că i-ați speriat pe oameni cu sfârșitul lumii, dacă votează o femeie în fruntea țării.
Îmi spunea o bătrânică, foarte sincer, că părintele din satul ei i-a atenționat despre aceasta și chiar le-a adus exemple ”demne de urmat”. Americanii, de exemplu, au refuzat să aleagă o femeie. Și bulgarii au refuzat să aleagă o femeie. De ce să alegem noi?
Nu am să le mulțumesc ”markelilor”, adică preoților care au trecut peste orice limită. Să mă ierte Dumnezeu, dar chiar sunt niște nesimțiți. Cum să le mai pupi mâna, cum să mai mergi la ei să te împărtășești? Oare aceste personaje în sutane chiar nu se tem de Dumnezeu?
Și mai vor preoții noștri ca bisericile să le fie pline de oameni? De unde? De acum încolo vor fi și mai puțini cei ce vor merge la biserică. Vor intra doar, poate, cu o ocazie – la un botez, cununie sau înmormântare.
Așa înțelegeți voi, preoților, să atrageți oamenii la biserică? Prin minciuni, prin implicare în politică și în treburile statului? Lăsați-vă sutanele și implicați-vă, dacă simțiți că asta vă este chemarea.
Dar nu-l mai băgați pe Dumnezeu în găinăriile voastre!
Mulțumesc președintelui nostru proaspăt ales, pentru că ne-a demonstrat încă o dată, dacă nu era cumva clar, cât de proști suntem. A turnat la minciuni  de ți se ridica părul în cap, iar mulți, foarte mulți – peste jumătate de milion de cetățeni – l-au crezut.
Să-l creadă și de acum înainte. În următorii ani, vom fi hrăniți tot cu minciuni. Uitați  de pensii majorate, uitați de locuri de muncă, uitați de liniște și calm în societate. Cu steluțele în frunte vom ”construi” o țară, de vor fugi de aici și cei care au mai rămas și au încă putere.
Mulțumesc colegilor mei de la unele surse media – și acestea foarte multe – care au manipulat la maximum. Au tot trunchiat adevărul, așa cum i-a convenit Stăpânului.
Mulțumesc concetățenilor noștri transnistreni pentru ”receptivitate” și pentru faptul că au acceptat să fie folosiți.
Mulțumesc politicienilor noștri, așa-ziși proeuropeni. Să încep cu Ghimpu și să termin cu Plahotniuc? Sau invers? E tot un drac, vorba vine. Să nu credeți că am uitat de Leancă. Și lui trebuie să-i mulțumim. Am ținut să-i pomenesc pe cei trei, căci formează guvernarea de astăzi. Doi dintre ei deja sunt cadavre politice și, poate, ar trebui să-i lăsăm în pace. Dar de mulțumit nu am put să nu le mulțumesc.
Apropo, le mulțumesc și acoliților lor din teritorii. Ce au mai muncit în turul doi și cei de la PD, și cei de la PL, și cei de la PPEM. Vă mulțumesc și mă închin în fața domniilor voastre. Sper că stați bine cu sănătatea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *