Galerie foto: Înfrățirea orașelor Cluj-Napoca și Ungheni

ifratire
Foto: facebook.com / Emil Boc

Înfrățirea între localitățile din Republica Moldova și România continuă. Astăzi orașul Ungheni și Cluj-Napoca s-au înfrățit. La eveniment au participat primarul de Ungheni Alexandru Ambros și primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, informează UNIMEDIA.
„E un moment de istorie, de suflet și de viitor pentru România și Republica Moldova și pentru orașele noastre, Cluj-Napoca și Ungheni. Obiectivul nostru este ca în perioada imediat următoare, având în vedere faptul ca deja există cadrul juridic care să permită colaborarea instituțională, să dezvoltăm câteva proiecte bilaterale, respectiv proiecte pe care municipalitatea clujeană să le implementeze în Ungheni”, a scris primarul orașului Clij-Napoca, Emil Boc.
Primul proiect care urmează să fie implementat, în urma înfrățirii, este modernizarea Parcului Central din Ungheni, care va fi numit „Parcul Cluj-Napoca”
„De asemenea, vom extinde colaborarea la nivel cultural între comunitățile noastre și nu în ultimul rând, orașul nostru va avea în continuare poarta deschisă pentru tinerii moldoveni care doresc să studieze în România și în Cluj-Napoca”, mai scrie Boc.
În prezent, la Cluj-Napoca învață aproximativ 1500 de studenți moldoveni.
Înfrățirea între oraşe a devenit o metodă de reconciliere şi de sprijin după al doilea război mondial între oraşe din ţări care, până recent, au fost împărţite. Această practică a fost o modalitate de a aduce europenii într-o înţelegere mai aproape unul de altul şi să promoveze proiecte transfrontaliere de beneficii reciproce.
infratire5
infratire4 infratire3 infratire2 infratire infratire-7 infratire6


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *