Voluntariatul își face viză de reședință la Ungheni

Imagine simbol: Everyday Journalism

Imagine simbol: Everyday Journalism
Imagine simbol: Everyday Journalism

”Voluntariatul – de la necesitate la hobby”, acesta e genericul unui proiect proaspăt lansat la Ungheni de filiala Ungheni a Crucii Roșii și finanțat de Crucea Roșie din Norvegia.
Proiectul, care va dura exact un an, este adresat elevilor din instituțiile de învățămînt din raion și vine să-i încurajeze să devină voluntari ai Crucii Roșii și să promoveze voluntariatul în societate.
Potrivit Elenei Gavrișov, directoarea filialei Ungheni a Crucii Roșii, acest proiect are o agendă plină de conținut. ”Mai întîi, vom selecta tineri care doresc să devină voluntari ai Crucii Roșii. Apoi, vom merge împreună prin școli și vom desfășura, în total, 25 de sesiuni de informare despre voluntariat”, a explicat dînsa.
Tot în cadrul acestui proiect va fi elaborat și un ghid al voluntarului, vor fi organizate mai multe flash-moburi, mese rotunde – toate dedicate voluntariatului. Proiectul va culmina cu o gală a voluntarilor, cînd vor fi premiați cei mai activi voluntari din raion.
”Sperăm că vom face față sarcinilor puse în fața noastră, iar la final echipa Crucii Roșii din Ungheni va fi mult mai mare, mai unită și puternică, pentru a face lucruri bune și frumoase”, a mai spus Elena Gavrișov.
Alături de Crucea Roșie vor fi, pe tot parcursul implementării acestui proiect, nu doar tinerii voluntari, ci și autoritățile publice locale. Asigurări în acest sens au făcut și Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni, și Eduard Balan, viceprimarul orașului Ungheni, ambii prezenți la evenimentul de lansare al proiectului, care a avut loc recent la Liceul ”Mihai Eminescu”.
”Acest proiect este un lucru bun, frumos, iar Consiliul raional Ungheni va fi alături de Crucea Roșie și voluntari în activitățile pe care și le-au propus să le realizeze. Încurajăm tinerii să devină, în număr cît mai mare, voluntari”, a menționat Ludmila Guzun. ”Orașul Ungheni s-a confruntat cu multe calamități de-a lungul anilor și am avut nevoie de voluntari, care să ne vină în ajutor. Avem nevoie și în continuare nevoie de voluntari”, a spus și Eduard Balan.
La fel și-a arătat disponibilitatea de a susține buna desfășurare a activităților proiectului și Direcția Educație Ungheni.
Costul total al proiectului este de 5999 de dolari. Partea leului, adică 4294 de dolari, o va oferi Crucea Roșie din Norvegia, iar restul banilor urmează să fie colectați de către voluntarii ungheneni și va reprezenta contribuția locală.
De notat că proiectul ”Voluntariatul – de la necesitate la hobby” reprezintă o continuitate a unei relații de colaborare, stabilită anterior printr-un contract de parteneriat între filiala Ungheni a Crucii Roșii cu Crucea Roșie din Norvegia, semnat în luna iunie curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *