Primul teren de joacă pentru copiii din Nișcani

teren de joacaCopiii din Nișcani, dar și părinții acestora au avut parte de o surpriză frumoasă. În doar două zile, în centrul satului a apărut un teren nou de joacă pentru copii, iar duminică, pe 25 septembrie, a și fost inaugurat oficial. ”Este unicul pe care îl avem în localitate, dar nu și ultimul”, a dat asigurări primarul Petru Sorici.
Terenul, amplasat pe o suprafață de 100 de metri pătrați, cuprinde diverse balansoare, tobogane, leagăne, caruseluri, bănci, ceea ce, de fapt, au nevoie copiii. Amenajarea lui a fost posibilă, grație unul consătean, Dorin Damir, președinte FEA (Fighting & Entertainment Association), care a fost și sponsorul principal.
Dînsul a promis că la anul viitor va construi la Nișcani încă un teren – pentru practicarea a trei genuri de sport: mini-fotbal, baschet și volei. ”Bucură faptul că oamenii nu-și uită baștina și fac lucruri frumoase pentru consătenii lor”, a menționat primarul.
Petru Sorici spune că nu știe cu cît a contribuit Dorin Damir, dar știe exact că anume el a venit cu toate cele necesare, începînd de la lucrători, tehnică și terminînd cu echipamentul de joacă.
”Primăria a oferit  doar cu terenul”, a făcut o remarcă primarul.
Deja a fost identificat locul și pentru cel de-al doilea teren, pe care intenționează să-l amenajeze Dorin Damir. Și acesta va fi în centrul satului. ”Am ales un loc neutru, pentru ca să le fie tuturor comod să se folosească de terenul de sport”, spune primarul, subliniind că în Nișcani se pune accentul pe mișcare și un mod sănătos de viață.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *