O viață fără violență. Asta își doresc petreștenii

În fotografie: Se poate și fără violență

În fotografie: Se poate și fără violență
În fotografie: Se poate și fără violență

În prezent, la Petrești se implementează un proiect mic, dar important, întitulat ”Viață fără violență”. Inițiatoarea și coordonatoarea acestuia este Tamara Bereghici, bibliotecară la Gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești, coordonatoare a Centrului de Resurse pentru Educație Incluzivă.
”Proiectul are drept obiectiv prevenirea și diminuarea violenței în școală, în stradă și familii”, a explicat dînsa, după care a precizat: ”O facem prin informarea și sensibilizarea comunității cu privire la violență, prin evidențierea efectelor grave pe care le are violența asupra copilului, a familiei, dar și a societății în întregime”.
Au avut loc deja mai multe activități menite să prevină violența. Printre acestea, un training cu genericul: ”Tinerii previn violența”, la care au participat 20 de elevi cu vîrsta cuprinsă între 11 și 16 ani. ”Programul a fost axat pe două direcții. Pe de o parte, au fost dezvoltate abilitățile de formatori de la egal la egal ale tinerilor, iar pe de altă parte, ei au obținut cunoștințe și au fost sensibilizați cu privire la egalitatea de gen și prevenirea abuzului”, a subliniat Tamara Bereghici.
A avut loc și un seminar de informare ”Promovarea unei vieți fără violență”, la care au participat 20 de profesori din gimnaziul din Petrești. ”Ne-am dorit astfel să contribuim la reducerea violenței în școală și în societate, dar și la schimbarea stereotipurilor ce țin de gen, care duc la violență și abuz”, a mai spus coordonatoarea proiectului.
De tot, potrivit dînsei, vor fi informați la subiect 410 de elevi, 35 cadre didactice și 100 de părinți.
De notat că finanțarea proiectului este realizată în urma Concursului de granturi mici în cadrul proiectului ”Pentru o viață fără violență a copiilor din Moldova”, anunțat de Fundația ”Terre des homes” Moldova în cooperare cu ”Parteneriate pentru fiecare copil”, cu suportul financiar al ”OAK Foundation”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *