O toamnă cu adevărat de aur la Călărași

toamna calarasiGustul și mirosul acestui anotimp s-au simțit la Călărași mai intens pe 9 octombrie, la cea de a șaptea ediție a sărbătorii ”Toamna de aur”.
A fost o desfășurare de forțe impresionantă: sute de vizitatori, delegații din șase țări: Germania, Franța, România, Polonia, Ucraina, Belorusia, 22 din 28 de primării participante la eveniment.
”Este un festival tradițional, care se desfășoară an de an. Îl dedicăm țăranului, celui care muncește în cîmp și aduce roadele pe mesele noastre”, a menționat preşedintele raionului, Sergiu Artene.
Ca de obicei, sărbătoarea a debutat cu un alai ce a parcurs strada centrală a Călărașului, bucurînd privirile spectatorilor. După tradiționala parte festivă, a fost prezentat un concert inedit, susținut de artiști călărășeni și francezi, consacrat aniversării de 40 de ani de la stabilirea relațiilor de colaborare între Călărași și Villefranche.
A urmat un alt program artistic, prezentat de ansamblul ”Măgura Prahovei” din județul Prahova, înfrățit cu raionul Călărași. În aceeași zi, a fost inaugurat oficial stadionul ”Prahova”, renovat din banii Consiliului Județean Prahova.
Cu un cadou deosebit au venit și prietenii călărășenilor din Germania. Ei au adus o mașină de descarcerare cu tot echipamentul necesar.
Pentru prima dată, la inițiativa președintelui raionului Călărași, a fost organizat concursul ”Regina Toamnei”, la care au participat doamne și domnițe din diverse localități ale raionului. Coroana a obținut-o Mihaela Racoviță din Sadova, o domnișoară în vîrstă de 20 de ani, studentă la Academia de Arte din Chișinău.
Nu a fost, însă, unicul concurs. Primăria Hoginești a fost premiată, bunăoară, pentru cea mai originală ”gospodărie țărănească”, cu care a venit la Călărași. Au fost stabiliți și cei mai buni producători de vin alb și negru: Tudor Arhip din Sadova și Gheorghe Popescu din Vărzăreștii Noi.
”Sărbătoarea a fost reușită. În plus, și timpul a fost foarte frumos”, a declarat, la final, Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură și Turism din Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *