O nouă cale spre sănătate și relaxare

În fotografie: În sala de pilates, proaspăt deschisă

În fotografie: În sala de pilates, proaspăt deschisă
În fotografie: În sala de pilates, proaspăt deschisă

Centrul Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni a lansat o nouă inițiativă de promovare a modului sănătos de viață. De data aceasta, prin intermediul pilates.
Ce înseamnă pilates?
Este una dintre cele mai moderne și mai eficiente variante de remodelare a corpului, dar are și scopul de a ajuta corpul în refacerea post-traumatică. Exercițiile Pilates țin cont de echilibru, de siguranță, de ritmicitatea proprie fiecărui corp și ne ajută să ne menținem în forma într-un mod sigur.
Metoda a fost inventată de Joseph Pilates acum mai bine de un secol. La origine a fost o metodă medicală, iar acum este ca o formă de fitness pentru corp, dar și pentru suflet. Aceste exerciții au un mare avantaj, pot fi practicate de oricine, indiferent de vîrstă, sex sau condiție fizică.
“Clubul de pilates pe care l-am inaugurat oferă o nouă oportunitate locuitorilor orașului Ungheni, în special tinerilor, de a-și petrece timpul eficient și sănătos. Sper să profite de această șansă cît mai multă lume”, a declarat Angela Ciocîrlan, directoarea Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni.
Entuziasmate s-au declarat de oportunitatea oferită, mai ales, doamnele și domnișoarele. “Mă bucur că voi avea posibilitatea să practic pilates-ul, sportul care lasă amprente pozitive asupra întregului organism. Ar fi bine, dacă fiecare dintre noi am dedica măcar o oră pe zi pentru noi,  petrecînd-o în mișcare, la o sală de sport, inclusiv în clubul de pilates”, a spus Svetlana Grătilă.
Antrenoarea Natalia Lăpteanu a remarcat din start că ușile clubului sînt deschise pentru toți cei care vor să își armonizeze corpul, mintea și spiritul. “Pilates reprezintă o cale spre armonie interioară, ce trece printr-un corp bine antrenat. Recomand această metodă și pentru atleți, și pentru dansatori, și chiar pentru proaspete mămici sau persoane aflate în diferite stadii de recuperare medicală”, a subliniat dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *