O ieșire în popor. Huiduielile – la ordinea zilei

Imagine simbol: http://ioannicut.ro

Imagine simbol: http://ioannicut.ro
Imagine simbol: http://ioannicut.ro

”Hoții, hoții! Întoarceți miliardul înapoi!”, cu așa mesaje a fost întîmpinat prim-ministrul Pavel Filip la Nisporeni de către un grup de localnici.
S-a întîmplat pe 5 octombrie, chiar în centrul orașului, în timp ce oficialul se îndrepta spre sala de protocol a Consiliului raional.
Ulterior, premierul a plecat ocolind manifestanții, fapt pentru care a fost luat din nou în derîdere. ”Filip, de ce nu ai ieșit pe unde ai intrat, dar ai fugit prin buruiene ca un ”mîș” (n.r. în traducere din rusă ”șoarece”). Îți este frică de popor”, a scris pe rețelele de socializare autorul imaginilor video surprinse în timpul acțiunii de protest de la Nisporeni.
Reacții post-factum
”M-am săturat să mă tem”
”Dacă l-am huiduit, înseamnă că am doar păreri negative despre prim-ministrul Pavel Filip și guvernarea actuală. Pentru ce au pus miliardele furate pe spatele cetățenilor? Oare așa este corect?
Pentru așa ceva nu se tace, dar se strigă în gura mare”, a declarat pentru ”Expresul” Victor Ulinici, antreprenor din Nisporeni, unul dintre organizatorii protestului. Dînsul a subliniat că ceea ce a scandat reprezintă părerea lui, dar și a multor locuitori din oraș.
”Am ieșit să-i spunem lui Filip și întregii lui găști tot ce cred despre ei, pentru că noi, antreprenorii, vom fi primii care vom resimți furtul miliardului. Se vor mări impozitele, facturile, iar apoi, cine știe, poate vom fi nevoiți să plătim și pentru aerul cu care respirăm”, a mai spus Victor Ulinici.
”Nu vă temeți?”, l-am întrebat. ”Nu mă mai tem de nimic, căci mai rău decît acum nu poate fi. M-am săturat să mă tem. Toată viață și eu, și alții ca mine, tot ne temem să deschidem gura, să spunem ce nu ne place. Acum mă tem doar de Dumnezeu”, a punctat la final nisporeneanul.
A fost o provocare
După ce au apărut imaginile video, unde Pavel Filip este huiduit la Nisporeni, Guvernul a venit cu o reacție promptă. Potrivit unui comunicat de presă, emis în aceeași zi, acțiunea de protest de la Nisporeni a fost calificată drept provocare din partea reprezentanților opoziției.
”Sînt cîteva grupări politice care doresc destabilizarea situației în țară, fiind nemulțumiți de măsurile întreprinse de Guvern petru a mișca țara înainte. Ei se folosesc de oameni și îi trimit să organizeze asemenea provocări. În realitate premierul s-a întîlnit cu sute de oameni și a vizitat întreprinderi care se dezvoltă și crează baza pentru economie, contribuie la crearea locurilor de muncă, asigură salarii. Considerăm că aceasta este important și nu provocările puse la cale de aceste grupuri politice”, se arată în comunicat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *